2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Terör zanlıları adliyeye sevk edildi

Samsun'da, PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün üniversite ve gençlik yapılanması "Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi" bünyesinde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 2'si bayan 10 üniversite öğrencisi adliyeye sevk edildi.


Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz cumartesi günü Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde il merkezinde çok sayıda eve düzenlenen operasyonda, PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün üniversite ve gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi'nde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla 2'si bayan 10 üniversite öğrencisi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan üniversite öğrencilerinin bir kısmının Samsun'da okudukları, ancak başka ilde bulundukları için buralarda yakalanarak Samsun'a getirildikleri öğrenildi.

Çok sayıda örgütsel dokümanla birlikte yakalanan ve sorgulanması tamamlanan Adnan A. (23), Sadık D. (24), Kenan K. (25), Fırat Ç. (23), Cumali A. (23), Nihat T. (23), Behriban P. (22), İpek T. (23), Enver B. (23) ve Serbes T., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Gözaltına alınanların arasında örgütün Samsun sorumlusunun da bulunduğu öğrenildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, uzun bir teknik takip sonucu 11 üniversite öğrencisinin gözaltına alındığını, olayla ilgisinin olmadığı tespit edilen 1 öğrencinin serbest bırakıldığını söyledi. Başsavcı Yetişir, "Daha huzurlu bir ilde yaşamak ve var olan huzurun bozulmaması için aylar süren teknik takip sonucu PKK/KONGRA-GEL terör örgütüyle bağlantılı 10 öğrenci gözaltına alındı ve bugün itibariyle adliyeye sevk edildi. Samsun'da kimsenin huzuru bozmasına izin
vermeyeceğiz" dedi

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 13:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?