2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Terör zanlıları tutuklandı

Samsun'da terör örgütünün üniversite ve gençlik yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla gözaltına alınan ancak sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan 2 kişi, savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınarak bir hafta önce Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 1 kişi tutuklanmış, 2'si savcı tarafından ifadesi alındıktan sonra, 8'i de sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün üniversite ve gençlik yapılanması olan 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi'nde faaliyet gösterdikleri iddiasıyla gözaltına alınan zanlılardan mahkemenin serbest bıraktığı 8 kişi hakkında soruşturmayı yöneten savcı, bir üst mahkemeye itirazda bulundu. Mahkeme, dün akşamüstü kararını açıkladı ve 4 kişi hakkında gıyabi tevkif kararı çıkarttı. Bunun üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, daha önce serbest bırakılan üniversite öğrencileri İpek T. (25) ile Cumali A.'yı (23) yeniden yakalayarak gözaltına aldı. Bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edilen İpek T. ile Cumali A., çıkarıldıkları
nöbetçi mahkeme tarafından gıyabi tevkifleri vicahiyeye çevrilerek tutuklanıp Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Haklarında gıyabi tevkif müzekkeresi çıkartılan 2 kişinin de arandığı öğrenilirken, soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 14:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?