6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Terörü destekleyen teröristtir'

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Atina'da katıldığı KEIPA Genel Kurulu'nda Batılı ülkelere PKK uyarısında bulunarak, "Terörü destekleyen teröristtir" dedi.


Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEIPA) Üyesi Suat Kılıç, KEIPA Genel Kurulu için gittiği Yunanistan'ın başkenti Atina'da 12 üye ülke ve AB Komisyonu üyesi 50 milletvekiline Türkiye'nin terörle mücadelesini anlattı. "PKK gibi PKK'yı destekleyen ülkeler de Türkiye'nin düşmanı, terörizmin dostudur" diyen Kılıç, konuşmasında şu unsurlara değindi:
"Büyük güçlerin desteklediği terör örgütleri bu ülkeler için de büyük tehdittir. Terörün bumerang etkisi unutulmamalıdır. 'Benim teröristim iyidir' derseniz, bir gün gelir sizin teröristiniz size saldırır. Terörün başı küçükken ezilmelidir. Aksi takdirde gözlerimizin önünde büyüyen canavar gün gelir güvenliğimizi yutar. Terör örgütleri hak ve özgürlük arayışının değil, haksız para kazanmanın aracıdır. Kadın ticareti, pornografi, organ ve insan kaçakçılığı, uluslararası uyuşturucu trafiği terör örgütlerinin kontrolü altındadır. Terör, bu yönüyle de gelecek nesillere yönelik en büyük tehdittir. Bu şebekenin en tehlikeli örgütü PKK/KONGRA-GEL'dir. Türkiye, ulusal bütünlüğünü tehdit eden bu cinayet şebekesine karşı sistemli bir mücadele yürütmektedir. KEI ve AB ülkelerinde, suç ve cinayet şebekesi PKK'nın etkisizleştirilmesi için gereken hassasiyetin tam olarak sağlanabildiğini söyleyebilmek bu aşamada maalesef henüz mümkün değildir. PKK'nın propaganda kanalı olan Roj TV'nin Danimarka ve
Belçika gibi ülkelerden yayın yapma imkanı bulabiliyor olması eleştirilerimizin haklı gerekçesidir. Şunu unutmayın ki, Türkiye'de silahlar ve bombalarla masum insanların hayat hakkına saldıran PKK teröristleri demokrasi istiyor olamaz. Ne istediklerini siz de biz de çok iyi biliyoruz. İstedikleri kan, gözyaşı, daha fazla ölüm, daha çok uyuşturucu ve çok daha fazla narkoz-dolardır. KEI'nin desteklediği 'Karadeniz Sinerjisi'nden beklenen faydanın sağlanabilmesi için birlik üyesi ülkelerin terörle mücadele konusunda sağlam bir işbirliği içinde olmaları kaçınılmazdır. Son olarak bilmelisiniz ki; Türkiye düşman üreten bir ülke değildir. Ancak PKK terörüne karşı mücadelemizi desteklemeyenler de Türkiye'nin dostu olamaz."

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 16:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?