6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tersane 'kurbanı' toprağa verildi

Tuzla'da bir tersanede yaşanan iş kazasında hayatını kaybeden işçilerden Emrah Varol (21), memleketi Samsun'un Alaçam ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Tek oğlunu iş kazasında kaybeden acılı baba Halil Varol, "Bu resmen cinayet" diyerek suçluların cezalandırılmasını istedi.

Tuzla'daki Gisan Tersanesi'nde yapımı tamamlanan 12 bin 500 grostonluk Turquoise-T adlı tankerin kontrolleri sırasında yaşanan "serbest düşme can filikası" kazasında hayatını kaybeden 3 işçiden biri olan Samsunlu Emrah Varol'un cenazesi sabaha karşı 04.00 sıralarında Alaçam ilçesine getirildi. Alaçam Belediyesi morguna konulan cenaze, sabah saatlerinde Karşıyaka Mahallesi Anıttepe Sokak'taki baba evine getirildi. Cenaze aracının evin önüne gelişi sırasında genç işçinin yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

Baba Halil Varol (47) metanetini korurken, anne Pakize (47) ve kız kardeş Pelin (18) ise ağıtlar yaktı. Kız kardeşi Pelin, "Bu ihmalin hesabı sorulmalı" diye feryat ederek, tabuta sarıldı. Annesi Pakize Varol da oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü ve "Oğlum, sana doyamadan gittin" diye ağladı.

Evinin önünden alınan cenaze, omuzlar üzerinde yaklaşık 1 kilometre taşınarak Merkez Şadibey Camisi'ne getirildi. Bu sırada cenazenin önünde gencin fotoğrafı da yakınları tarafından taşındı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenazede acılı aileye taziyede bulunuldu.

İki çocuklarından birini kaybeden Varol ailesi, yaşanan filika kazasında ihmal olduğunu savunarak tepki gösterdi ve suçluların cezalandırılmasını istedi. Baba Halil Varol, büyük bir ihmalin olduğunu ileri sürerek, "Filika çuvalla test edilmesi gerekirken, işçilerle test edilmiş. Bu resmen cinayet. Büyük bir ihmal var. Soruna kadar davamızı sürdüreceğiz. Şu an cenaze için buradayım. Gittiğim zaman gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Suçluların bu olayın hesabını vermesini istiyorum. Bizim içimiz yandı, başkalarının yanmasın" dedi.

Akrabası Resul Bedir ise suçluların cezalandırılmasını istediklerini ifade ederek, "Bu ihmalin arkasında olanlar gerekli cezayı almalı. Almıyorsa gerekli ceza da verilir. Bizim yetkililerden isteğimiz, konunun iyice araştırılması, ihmali olanların bir an önce cezalandırılmasıdır. Sorumluların serbest bırakıldığı bilgisini aldık. Biz suçluların cezalandırılmasını istiyoruz. Hep söylüyorlar, 'Tuzla'da güvenlik önlemleri alınıyor' diye. Güvenlik önlemleri nerede?" diye konuştu.

Diğer akrabası Volkan Kalyon da, "Bizim yüreğimiz yandı, başkalarının yanmasın. Gencecik bir insan hayatını kaybetti. Adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Sorumlular, ellerini kollarını sallayarak dolaşmamalı. Gelişmeleri takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Emrah Varol'un cenazesi, Merkez Şadibey Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. Bekar ve evin tek erkek oğlu olan Emrah Varol'un tersanede 3.5 yıldır forman olarak çalıştığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:40:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?