2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Teşkilatlar biraraya geldi

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, "Değişim şart" diyen Erdoğan Tok'un Çarşamba'nın adayı olduğunu açıkladı.


Yaklaşan AK Parti Samsun İl Başkanlığı kongresi öncesi teşkilatlara yönelik gezilerini yüksek bir tempoyla sürdüren AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Erdoğan Tok, İlkadım ve Çarşamba ilçe teşkilatları ile bir araya geldi. Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı ile Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde yemekli bir toplantı yaptı. Yemeğe AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, çok sayıda delege ve partili katıldı.
4 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olan kongrenin demokratik bir ortamda geçmesini arzuladığını ifade eden AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz, Erdoğan Tok'a seçim yarışında başarılar diledi.


Mevcut il yönetiminin hatalarını ve eksiklerini tek tek sıralayan AK Parti Samsun il Başkan Adayı Erdoğan Tok, delegelere "tercih'' uyarısı yaparak, "Vicdanınızın sesini dinleyin" dedi. Mevcut yönetimin yanlış plan ve hesaplarıyla Samsun'da AK Parti'nin yerel seçimlerde yüzdelik oranda puan kaybettiğini, yapılan hataların AK Parti'nin genel yüzdelik toplam oyunda düşüşüne neden olduğunu belirten Erdoğan Tok, Türkiye genelinde 1.5 puanda daha oy kaybının, meclisteki milletvekili sayısının 276'lara gerileyeceğini, bu yüzden tercihin düşünülerek, vicdanın sesine kulak verilerek yapılması gerektiğinin altını çizdi. Hırs ve inat uğruna aday olmadıklarını, il başkanlığına adaylığının parti içindeki değişim seslerinin yankılarıyla tercih edildiğini ifade eden Tok, "küçük olsun, benim olsun" mantığı ile hareket edenlerin hataya düştüklerini, "büyük olsun, bizim olsun" mantığı ile partinin kazanacağını vurguladı.
Erdoğan Tok, toplantının ardından Çarşamba ilçesine geçti. AK Parti Çarşamba İlçe Teşkilatı ile Çarşamba Göl Restoran'da gerçekleştirilen toplantıda ise Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, eski AK Parti İl Başkanı ve eski Samsunspor Kulüp Başkanı Fuat Köktaş hazır bulundu.

MEHMET KÖSE: "ÇARŞAMBANIN ADAYI ERDOĞAN TOK"
Yaklaşan kongre sürecinde şu ana kadar üç tane ve dışardan eski İlkadım Belediye Baskanı Erdoğan Tok ile birlikte dört adayın seçimde yarışacağını söyleyen AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, "Bu süreçte çok sıkıntılı günlerimiz olduğu gibi partimiz adına da güzel işleri de yerine getirdik. İlkadım, Samsunumuzun en büyük ilçesi. Burayı kaybetmemiz, bizi derinden üzüyor. Bunun nedenlerini sorgulama noktasında herkes bir şeyler söyleyebilir. Ama bir takım eksikliklerin olduğunu ve şu anda bunları yasadığımızı biliyoruz" dedi. Erdoğan Tok'un seçimdeki değişim sloganının kendilerine çok cazip geldiğini belirten Köse, "Bu seçim sürecinde ne yapalım, nasıl bir harekette bulunalım diye bir araya geldik. Bu süreçte 'biz de bir taraf olmalıyız' dedik. Çünkü Çarşamba'da olduğu gibi, Samsun'da değişime ihtiyaç var. 'Değişim şart' diyen Erdoğan Tok, Çarşamba'nın adayıdır. Yapmış olduğumuz hizmetleri hepimiz biliyoruz. Erdoğan Tok İl Başkan adayı denildiği zaman hepimizin yüzünde tebessüm oluştu. Çarşamba teşkilatı olarak bu kararı hep beraber verdik. 4 Temmuz'da Hasan Doğan Tesisleri'nde inşallah Samsun'da AK Parti'nin İl Başkanı Erdoğan Tok olacaktır" şeklinde konuştu.
"Teşkilatlarda değişim arzusunu gördüğümüz için sahneye çıktık" ifadesini kullanan Erdoğan Tok, "Teşkilatlarımızın öncelikleri bizim önceliklerimiz olacak. Teşkilatlar ne kadar güçlü olursa biz o kadar başarılı oluruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 21:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?