2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Testisinden 20 kiloluk tümör alındı

TESTİSLERİNDEN 20 KİLOGRAMLIK TÜMÖR ALINDI

Samsun'da mesane (idrar torbası) tümörü sebebiyle radyoterapi sonrası vücudunda 20 kilogram tümör oluşan yaşlı adam, başarılı ve zor bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

1999 yılında idrar torbasındaki tümör sebebiyle radyoterapi tedavisi gören 64 yaşındaki Ali Aksan'ın testislerinde şişme meydana gelmeye başladı. Böbreklerindeki rahatsızlık sebebiyle şişmeyi önemsemeyen Ali Aksan'ın testislerindeki tümör her geçen gün büyüdü. 9 yılın ardından yürüyemez, idrarını zorla yapar ve cinsel fonksiyonlarını yerine getiremez hale gelen 8 çocuk babası yaşlı adam, çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurdu ve kendisine yapılacak bir şey olmadığı yönünde bilgi verildi. Son çare olarak Medical Park Samsun Hastanesi'ne gelen Ali Aksan'ın, yapılan testlerinin ardından ameliyat edilerek, testislerindeki 20 kilogram ağırlığındaki tümörün alınmasına karar verildi. Hastaneye yatırılan Ali Aksan, Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü üroloji uzmanı Opr. Dr. Hikmet Çavuş, hastane cerrahları FBM Estetik Kliniği sahibi estetik-plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, plastik rekonstrütif ve estetik cerrahi Opr. Dr. Taha Mehmetoğlu tarafından ameliyata alındı. 5,5 saat süren başarılı bir operasyonun ardından 20 kilogram ağırlığındaki tümör testislerden alındı. Sağlık durumu iyi olan ve kendisini ameliyat eden doktorlara dualar eden Ali Aksan, yürüyemez, ihtiyaçlarını gideremez durumda iken, başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştuğunu, kendisine 20 kilogramlık urla yaşaması gerektiği söylenirken, yeniden hayata döndüğünü söyledi.

Evden çıkamadığını, ağırlığın hayatını perişan ettiğini dile getiren Aksan, "Nereye gittiysem bana çare bulamadılar. En sonunda derdime çare olacak bir hastane buldum. Çok mutluyum, yeniden hayata dönmüş gibiyim" dedi.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü üroloji uzmanı Opr. Dr. Hikmet Çavuş, hastanın kendilerine başvurduğunda 20 kilogram bir tümör kütlesiyle geldiğini, gördüğü radyoterapi sonrasında lenf dokusunun zarar gördüğünü ve skrotal ödem oluştuğunu düşündüklerini kaydetti. Hastanın yapılan tetkiklerinin ardından bu dev lenfatik doku kitlesinin alınabileceğini gördüklerini ifade eden Dr. Çavuş, "Zor bir ameliyat oldu. Plastik cerrahi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ameliyatla lenfatik kitle alındı.

Kitlenin çıkarılması esnasında cinsel fonksiyonları sağlayacak olan testisler ve penis korunarak, cinsel organın eski haline gelmesi sağlandı. Hastanın sağlık durumu iyi. Belli bir süre kontrol altında tutacağız ve kontroller devam edecek. İlginç ve bizim de ender olarak karşılaştığımız durumlardan biri. Bu büyüklükteki lenfatik kitle ile ilk defa karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Estetik-plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş ise ender görülen bir vaka ile karşılaştıklarını ve başarılı bir operasyonla hastanın sağlığına kavuşmasının yanı sıra sosyal hayata da dönüşünün sağlandığını kaydetti. Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Hasta, cinsel ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma da gelmiştir. Estetik olarak da iyileşme sürecinin ardından hiçbir sıkıntı yaşamayacak. Bizim de bu büyüklükte karşılaştığımız ilk vaka. Hastaya daha erken bir zamanda müdahale edilseydi tümör bu kadar büyümezdi" şeklinde konuştu. Akbaş, bu durumdaki hastaların vakit kaybetmeden, utanmadan mutlaka doktora başvurmalarını istedi, erken teşhisin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

TESTİSLERİNDEN 20 KİLOGRAMLIK TÜMÖR ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2009 Salı 13:35:05
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 17:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?