2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Teşvik kayıt dışı istihdamı azaltacak

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, Samsun'un bölgesel ve sektörel anlamda teşvik almasıyla birlikte son yıllarda artan kayıt dışı istihdamın azaltacağını düşündüğünü söyledi.


Kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda mücadelelerinin devam ettiğini belirten Çalışkan, kayıt dışı istihdam oranının yüzde 65.5 olmasının çok ciddi ve üzerinde durulması gereken önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Samsun'un son teşvik yasasından bölgesel ve sektörel olarak yararlanacağının altını çizen SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, "Yüzde 65.5 olan kayıt dışı istihdamın yıl sonunda yüzde 21'e düşürmek beklentimiz. Ama kriz ortamında ne ölçüde başarabiliriz bilemiyorum. Teşvikin bölgesel ve sektörel olması, kayıt dışını önlemeye mutlaka olumlu etkisi olacak. Samsun daha öncesi teşvik kapsamından yararlanamadı.

Herkes de kayıt dışı istihdamın artmasını buna yorumluyordu. Yeni teşvik paketi çıktı ve Samsun bir şekilde sektörel ve bölgesel teşvik kapsamına alındı. Teşvik kapmasında olan illerde belli miktarda sigorta primi de düşüyor. Bunların da kayıt dışını azaltacağını düşünüyorum" dedi.


Kayıt dışı istihdamın önlenmesi konusunda bütün resmi kurumlarla da işbirliği halinde olduklarını dile getiren Saffet Çalışkan, Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı portföy muayeneleriyle kayıt dışı çalışmaları aldıklarını ve sorgulamalarda değerlendirmeler yaptıklarını açıkladı. Çalışkan, "Kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi noktasında biz üzerimize düşen görevi yapacağız ve bu konuda kayıt dışı çalışan vatandaşlarımız bize ulaşmasında fayda vardır" diye konuştu.
Çalışkan, bu konuda sıkıntısı olan vatandaşların 'Alo 170 kayıt dışı istihdam' hattıyla kendilerine ulaşabileceklerini ve 1 ay içerisinde çözümü kavuşturmaya çalışacaklarını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 16:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?