2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Teşvik yatırımcıların ilgisini çekecek

Samsun Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, teşvikli bölge olan Samsun'un, yerli yatırımcıların yanında yabancı yatırımcıların da ilgisini çekeceğini düşündüğünü söyledi.


Teşvik yasasının henüz tasarı halinde olduğunu dile getiren Arslan, ancak tasarının genel hatları ile yatırımcıyı heveslendireceğini ve Samsun üzerindeki teşvik dışı kalmaktan kaynaklanan psikolojik olan olumsuz havayı dağıtacağını belirtti.


Samsun'un çevresindeki iller ile aynı grupta (3.grup) yer almasının önemli olduğunu dile getiren Samsun Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, "Ayrıca, ilimizin diğer artıları teşvik yasası ile öne çıkacak ve rekabet gücü çok kuvvetlenecek bir durumdadır. Teşvikli yöreler yerli yatırımcıların yanında yabancı yatırımcılarında ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

Yatırımcılara gerekli kolaylıklar ilgili kurumlarca sağlanıyor ve sağlanacaktır. Kalkınma yarışının ilimizde olması ve sanayicilere yatırımlarda
bilgilendirme konusundaki şeffaflık son dönemde önemli bir mesafe alındığında bir gerçektir. Amaç olarak son teşvik yasası önemli ve olumlu bir yasadır. Halen tasarı aşamasında olması da görülen eksikliklerin giderilebilmesi için bir fırsat olup, olumlu eleştirilerin yapılarak ilgili ve yetkili kurumlara ulaştırılmasında sonsuz faydalar bulunmaktadır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 12:49:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?