6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

THM korosundan unutulmaz konser

Gazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nca verilen konserde Doğu Anadolu Bölgesi'ne ait türküler seslendirdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 24 eserin seslendirildiği konserde halk müziği sevenler unutulmaz bir akşam yaşadı. 46 solist ve 23 saz sanatçısının yer aldığı dev koro, "Doğu Türküleri" adı altında ortaya koydukları konser, birbirinden ilginç anlara da ev sahipliği yaptı. Söylenen türkülerin yanı sıra doğu kültürünün de aktarıldığı konserde izleyicilere çiğ köfte dağıtıldı.

Gazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri ile renklenen konsere katılan yüzlerce konuk türkülere eşlik etti. Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu'ndan Hüseyin Yalçın ve Kenan Elmas'ın da konuk sanatçı olarak katıldığı konserin finalinde sahneye çıkan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Koro Şefi Hızır Aydın'a ve koristlere teşekkür etti.

Başkan Kaldırım, "Geçtiğimiz sene 'Karadeniz Türküleri' ile başlayan Türkiye yolculuğunun ikinci durağı olarak 'Doğu Türküleri' ele alınmış. Erzurum'dan Erzincan'a, Ağrı'dan Gaziantep'e kadar yurdumuzun birçok güzel şehrine ait türküler ile unutulmaz bir akşam yaşadık. Kendi alanında bir numara olarak nitelendirdiğimiz Gazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, gerçekleştirdiği muhteşem konserlerle gurur kaynağımız olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Daha sonra Koro Şefi Hızır Aydın'ın davetini kırmayarak koro içerisine giren Başkan Kaldırım, finalde seslendirilen "Sine Sine" adlı türküye eşlik etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 14:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?