2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tıbbi ihmalkarlık var mı?

Samsun'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybeden hastanın tedavisi sırasında serum takarken kazara iğneyi eline batıran ve KKKA virüsü bulaşması sonucu hayatını kaybeden acil tıbbi teknisyen öğrencinin ölümünde ihmal olduğu iddia edildi.


Vezirköprü ilçesinde KKKA hastalığından tedavi gören Ayşe K.'nin tedavisi sırasında iğneyle serum takarken kazara iğneyi kendi eline batıran acil tıbbi teknisyen Kübra Y. (18), hastalık belirtileri üzerine kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Yoğun Bakım Bölümü'nde saat 07.30 sıralarında hayatını kaybetti.
Kübra Y.'nin OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği Bölümü öğrencisi olduğu öğrenildi. Durumu haber alan Kübra'nın ailesi, yakınları ve sınıf arkadaşları hastaneye akın etti. Hastaneye akın edenler, KKKA virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Kübra için gözyaşlarına boğuldu. Kızının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden baba Seyit Y., "Kızım okulu bitirmedi, sadece üniversite öğrencisi ve hastanede temizlik işçisi olarak çalıştığı için hiçbir yetkisi yok.

Nasıl KKKA emniyeti alınmadan kızıma kan aldırdılar. Kendilerinin canları çok kıymetli, kaçıyorlar" iddiasında bulundu.
Çocuğunun ölümünde ihmal olduğunu ileri süren acılı baba, dava açacağını kaydetti. Anne Ayşe Y. ise, çocuğunun kan alma yetkisi olmadığı halde zorla kan aldırıldığını, ihmal olduğunu öne sürdü.


Genç kızın geçen hafta KKKA tanısı konulan hastaya serum takarken eline iğne batırdığını açıklayan OMÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sünbül, "Kaza sonrası gerekli tıbbi müdahaleler yapıldıktan sonra personelimiz takibe alındı. İl Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçilerek tanıyı doğrulamak için Ankara'ya kan gönderildi. Takiplerde trombosit değerlerinde hızlı bir düşüş oldu, kanama testleri bozuldu. Gerekli tedbirleri aldık. Ancak kan değerleri oldukça bozuldu.

Sabaha doğru hastanın idrarda kanama gibi genel durumu kötüleşerek, tedavilerimiz devam ediyordu. Hasta solunum cihazına bağlıydı. Yapılan tüm müdahale rağmen kurtaramadık. Tahkiklerimizde tıbbi olarak bir ihmalkarlık söz konusu değil" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:39:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?