2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tıp Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi'nden 31. dönemde mezun olan 105 öğrenci, düzenlenen törende okudukları Hipokrat yemininin ardından diplomalarını aldı.


OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda yapılan mezuniyet törenine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, rektör yardımcıları, üniversite dekanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


Böyle anlamlı bir törende bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "Çok zor bir eğitim sürecini başarıyla geçirerek, topluma atanmış olan bir meslek olan doktorluğu tercih etmişlerdir. Zor aynı zamanda meşakkatli eğitimlerini tamamlayarak doktor olmayı hak etmişlerdir. Her biri kişisel geçmişinde şüphesiz çok yoğun bir çalışma dönemi geçirmişlerdir. Genç doktorlarımızı mezun olmalarından dolayı içtenliğimle kutluyorum" dedi.


Konuşmasında mezun olan yeni hekimlere tavsiyelerde bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Esas iyileştirme yöntemleri pahalı tanı ve tedavi yöntemleri değildir. Bunları esas iyileştiren yöntemler hijyen, çevre sağlığı, temiz su ve sağlıklı beslenme aşılamaktır. Özellikle 1. basamak hekimleri olarak bunları hiçbir zaman ihmal etmeyin" diye konuştu.


OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu da konuşmasında öğrencilere seslenerek, "Bugün sizin için yeni bir hayat başlıyor. Bugün yeni bir dünyanın gözü oluyorsunuz. Artık bu ülkenin geleceğini yönlendirmede daha aktif rol alacaksınız. Artık sorumluluklarınız sadece kendinizle sınırlı kalmayacak. Ailenize ve ülkemize karşı yeni sorumluluklar üstleneceksiniz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından protokol tarafından öğrencilere diplomaları verildi. Fakülte birincisi Ayşe Zehra Özdemir, mezuniyet kütüğüne dönem plaketini çaktı. 31. dönemden mezun olan 105 öğrenci düzenlenen törende okudukları Hipokrat yemininin ardından diplomalarını aldı. Daha sonra öğrenciler hep birlikte keplerini havaya atarak mezuniyet sevincini kutladı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:30:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?