2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tıp Fakültesinde personel açığı var

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, hastanede en büyük sıkıntılarının personel eksikliği olduğunu belirterek, "Envanter çıkardık, merkezi hükümete iletip kadro isteyeceğiz" dedi.
'OMÜ ve şehir kaynaşması' çalışmaları kapsamında Başhekim Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Rızalar ve Hastane Müdürü İbrahim İnan ile birlikte, İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'i ziyaret etti. Hastane çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, artık kampüs içinden çıkarak halkla, şehirle bütünleşmeye çalıştıklarını ve bu çalışmalar kapsamında ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hastanede yürütülen çalışmalara değinen Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, 7 aylık zaman içerisinde hastane içindeki tadilatların dışında koroner yoğun bakım ünitesini restore ettiklerini, modern yapıya kavuşturduklarını, kemoterapi ünitesi ve hastanenin 8. ile 9. katlarında modernleştirme çalışmaları yapacaklarını kaydetti. 40 kişilik ek yoğun bakım ünitesi projesini geliştirdiklerini vurgulayan Selçuk, ağırlıklı olarak kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarından çıkan hastaların bu ünitede tedavi göreceğini ifade etti.


Rektörlük binasının mevcut yerinden, kampüs girişindeki yeni binasına taşınma işlemlerinin başladığı bilgisini veren Selçuk, "Rektörlük taşınacak, binada poliklinikler hizmet verecek. Rektörlük giriş kapısının bulunduğu noktaya, ek 3 katlı poliklinik binası yapacağız. Başhekimliği de bu binaya taşıyacağız. Hastaneye günde bin 700-2 bin arasında hasta, poliklinikler için müracaat etmektedir. Yakınları ve mevcut personellerle birlikte yaklaşık 10 bin kişi fakülteye gelmektedir. Bu kişilerin poliklinik kısmından hastane içerisine girişi olmayacak. Bu şekilde yoğunluğu da azatmış olacağız" dedi.


Üniversitenin en önemli sıkıntılarından bir tanesinin personel eksikliği olduğunu vurgulayan Selçuk, "Personel yetersizliği en büyük sıkıntımız. Envanter çıkardık, merkezi hükümete iletip kadro isteyeceğiz. Devletin resmi devlet hastanesi kadro atamalarında, bin 100 yataklı hastanenin hemşire kadrosu her yatağa 1 hemşire düşecek şekildedir. Bizim yatak kapasitesi bin 80. Şuan 638 hemşiremiz var. Bu hemşirelerden 438'i kadrolu, 200 hemşire sözleşmeli. Acilen hemşireye ihtiyacımız var. Diğer kadrolardan örnek verirsek, 8 eczacı, 10 fizyoterapist kadromuz var ama 5 fizyoterapist, 2 eczacı hastanede görev yapıyor. Kadrolarımız geçmişteki 200 yataklı hastane kadrosuna göre tahsis edilmiş, ancak yatak kapasitesi kat kat artmış. Hastaneden personellerde ücret düşüklüğü nedeniyle başka hastanelere gidiyor. Röntgen teknisyenimiz 2 kişi kaldı, KPSS ile daha çok ücret ve döner sermaye veren devlet hastanelerine gitti. Acilen önlem alınması gerekmektedir. Önlem alınmazsa gelecekte sıkıntımız daha büyük boyutlara ulaşacak" diye konuştu.
Hastanede yatak kapasitesi ve servislerin artırılmasının ek personel yükü de getirdiğine dikkat çeken Selçuk, maliyetlerin hepsinin döner sermayeden karşılanmasının mümkün olmadığını kaydetti. Selçuk, hastanede kardiyoloji ve onkoloji merkezi kurmayı planladıklarını, devlet bütçesinden kaynak sağlanamazsa, halka açılacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 14:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?