2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tıp Fakültesi'ne yeni servisler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) Koroner Yoğun Bakım Ünitesi, Hematoloji ve Onkoloji Ünitesi'nin açılışları yapıldı.


Açılışa Samsun Vali Yardımcısı Mesut Eser, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr., Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Baro Başkanı Nejat Anıl, Samsun Sahra Sıhhiye Okul Komutanı Piyade Albay Özer Aydın, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, fakültenin akademik ve idari personeli katıldı.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nin yetersiz bir durumda olduğunu ve bu nedenle 4 hafta gibi kısa zamanda burayı 14 yataklı bir servis haline getirdiklerini söyledi. İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nın hasta yoğunluğu ve yatak sıkıntısının en fazla olduğu bölümlerden biri olduğunu belirten Akan, halen bu bölüm tarafından 90 yatak kullanılmasına rağmen çok sayıda hastanın yatmak için sırada beklediğini, bu durumun ortadan kaldırılması için çocuk hastanesinin yapılması ile boşalan katın iç hastalıklar kliniğine çevrildiğini, Hematoloji ve Onkoloji Ünitesi olarak düzenlendiğini ve İç Hastalıklar Kliniği'nin toplam yatak sayısını 142'ye çıkardıklarını ifade etti.


Vali Yardımcısı Mesut Eser, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan ve diğer katılımcılarla birlikte servislerin açılışları yapıldı. Açılışın ardından servislerin yapımında maddi olarak katkıda bulunanlara plaket verildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?