5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Tıp öğrencilerinin gelecek endişesi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri arasında yapılan bir çalışma, son sınıf öğrencilerinin yarısının gelecek endişesi taşıdığını ortaya koydu. 

OMÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Pekşen, Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Sevgi Canbaz, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Tevfik Sünter ve araştırma görevlisi Servet Aker tarafından yapılan araştırmaya, 168 son sınıf öğrencisi katıldı. Araştırma hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sevgi Canbaz, "Katılımcıların yüzde 76.9'unu teşkil eden 129 öğrenci tıp fakültesini kendi istekleriyle tercih etmiş. Öğrencilerin yüzde 56'sı yani 94 öğrenci, mezun olduktan sonra göreve başlamayıp Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) çalışmayı düşünüyor. Yüzde 51.8'i mesleki gelecek endişesi taşıyor. Mesleki gelecek endişesi taşıyan öğrencilerin de yüzde 49.4'lük kısmı, bu endişelerinin uzmanlık ve TUS'a ilişkin korkulardan oluştuğunu söylüyor" dedi. 

Canbaz, Türkiye'de hekimliğin, özellikle de pratisyen hekimliğin içinde bulunduğu durumun öğrencilerin gelecek kaygısını arttırdığını ifade etti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 13:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?