2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tirit tescilli olacak

Kavak ve bölge ilçelerinin yöresel yemeği olan tiritle ilgili Türk Patent Enstitüsü'nden tescil çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.


Kavak Belediye Başkan Bahri Kesici'nin öncülüğünde başlatılan tescil çalışmasında bölge ilçelerin yemeği olan tiridin Kavak ilçesine mal etmesi amaçlanıyor. Tiridi Türkiye'ye tanıtmak adına birçok etkinlikler yaptıklarını dile getiren Kesici, “İstanbul'da 01 Şubat günü 'Samsunlular Tirit Gecesi’ düzenlendi.

Bölgemizde yapılan yemekteki amacımız tiridi Türkiye'nin her tarafına duyurmak. Ayrıca, İstanbul'da 1 milyon Samsunlu yaşıyor. Tüm hemşehrilerimizin dostluğunu, yakınlığını, sevgi ve şefkatimizi bu tür etkinliklerle gösteriyoruz. Her yıl çeşitli etkinliklerle 500'den fazla kişiye tirit ikram ediyoruz. Tirit, Kavak, Havza, Asarcık ve Ladik bölgesinin yemeğidir. Şunu belirtmek istiyorum: İstanbul, Samsun ve Kavak'ta yapılan tirit yemekleri Kavaklı bir usta tarafından yapılmaktadır. Tiritle ilgili tescil çalışması başlattık, inşallah kısa zamanda sonuçlandıracağız. Tiridi Kavak'a mal etmek için uğraşıyoruz" dedi.
İstanbul'da yapılan tirit gecesine Samsunlu hemşehrilerinin akın ettiğinin altını çizen Kesici, yaklaşık bin kişinin tirit yediğini, yaklaşık bin kişinin tiridi yiyemeden geri döndüğünü, yaklaşık bin kişi ise salonun dolmasıyla birlikte daha erken çıktığını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 14:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?