6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TİSKON-2009 hazırlıkları

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanlığı'nca 3.'sü düzenlenecek olan “TİSKON-2009 3. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi" çalışmaları kapsamında "1. Düzenleme Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi.

Yafeya Otel Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya MMO Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ve üyelerinin yanı sıra, çeşitli illerden oda başkanları katıldı.

Teknolojideki hızlı değişim ve AR-GE faaliyetlerinin, tıbbi cihaz sektörünün dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri haline getirdiğini vurgulayan Kadir Gürkan, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya tıbbi cihaz sektöründe yaklaşık 500 bin farklı çeşit tıbbi cihaz bulunduğunu kaydetti.

Dünya genelinde 180 milyar euroluk bir işlem hacmine sahip sektörün liderliğini yüzde 40 pay ile ABD, yüzde 30 payı ile Avrupa Birliği (AB) ve yüzde 11 pay ile Japonya'nın oluşturduğunu ifade eden Gürkan, "Ülkemizde de yeni yapılanmaya başlayan sektörde yaptığımız envanter çalışması sonucu; ulusal tıbbi cihaz imalat sanayi sektörümüzde 181 firmanın üretim faaliyetinde bulunduğu, sektörel kümelenmenin İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya illerinde de genel olarak tıbbi cihaz sektöründe var olduğu tespit edilmiştir" dedi.

“TİSKON-2009 3. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi” çalışmalarının amaç ve kapsamıyla ilgili bilgi veren MMO Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar ise “Tıbbi Cihazlar İmalatı ve Kullanımında Ölçüm Bilim ve Uygulamaları”nın ana temasında, Türkiye'deki sektörün ekonomik durumunun yansıtıldığı ve yaşanan sorunlar ile muhtemel çözüm önerilerinin ortaya konulduğu bir tartışma ortamını oluşturmak istediklerini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:26:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?