6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tiyatro yarışması başladı

Gazi Belediyesi’nin düzenlediği “Okullar Arası Tiyatro Yarışması” başladı. 

Kültür ve sanat dalında yeni projeleriyle gündeme gelen Gazi Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde yine bir ilke imza atarak “Okullar Arası Tiyatro Yarışması” düzenledi. 

İlköğretim okulları ve lise ve dengi okullar arsında olmak üzere iki etaptan oluşan yarışma ilk olarak Mehmetçik İlköğretim Okulu Turgut Özakman'ın ''Töre'' adlı oyunuyla Gazi Sahnesi’nde start aldı. Jüri ve kalabalık bir izleyici kitlesi karşısında oyunlarını sergileyen öğrenciler büyük beğeni topladı. Öğrencilerin üretici yönlerini kullanarak tiyatro sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen ve Mehmet Çömez, Hakan Altan, Metin Piyale ve Ersoy Çelikpazu'nun jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın birinci etabında 4-16 Nisan tarihleri arasında Mehmetçik, 23 Nisan, Bozkurt, Fatih, Belediye, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve Gazipaşa İlköğretim Okulları sahneye çıkacak. 

5-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ikinci etapta Endüstri Meslek, Canik Anadolu, Ticaret, Yeni Samsun Liseleri, Final Koleji ve Bil Dershanesi sahne alacağı yarışma sonunda ‘en iyi yönetmen, en uyumlu topluluk, en iyi dekor ve en iyi oyunculuk’ dallarında ödül verilecek.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 14:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?