6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tiyatrocu öğretmenler buluştu

Samsun'un Bafra ilçesinde öğretmenler tarafından kurulan Bafra'nın ilk öğretmen tiyatro ekibi, Caffe Latte'de yemekli bir toplantı yaptı. 

Yemekli toplantıya 35 kişilik öğretmen tiyatro ekibi eşleriyle birlikte katıldı. Karşılıklı sohbet havası içerisinde gerçekleşen toplantıda; öğretmen tiyatro ekibi arasında Bafra'da tiyatro, müzik ve güzel sanatlar alanında yeni çalışmaların yapılması gerektiği konuşuldu. Tiyatro Hocası Hüseyin Cezairli, “Bafra'da tiyatro ve sanat dalında 1970 yılından beri gelen bir kopukluk var. Bu nedenle eğitimcilerden oluşan tiyatro ekibi çok anlamlı ve önemli bir görevi üstlendi. Bu ekip, tiyatro alanındaki 38 yıllık kültür sanat kopukluğunu giderecek" dedi. 

Kursiyer öğretmenlerden Sadettin Kutlu ise, "Bafra'da tiyatro, folklor, müzik ve güzel sanatlar dalında çalışma yapacak. Bu çalışma için 50 kişilik bir mütevelli heyeti oluşturulacak. Bu mütevelli heyeti kültür ve sanat alanında bilgi birikimi olan nitelikli insanlardan oluşacak. Her türlü fikir ve dünya görüşüne sahip öğretmen, doktor, mühendis, esnaf, işçi ve serbest meslek sahibi insanlar bu oluşumda yer alabilecek. Bu ekip, tiyatro ve kültür sanat alanında yapacakları çalışmalardan sonra tiyatro adına bir kulüp oluşturacak. Bu kulüp Bafra tarihinde yapacağı olumlu çalışmalarla tarih yazacak" diye konuştu. 

Karşılıklı sohbet havası içerisinde gerçekleşen yemekte öğretmenler tarafından tiyatro adına yakın bir zamanda dernek kurulacağı bildirildi.

...
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 14:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?