2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tiyatrocular ödüllendirildi

Tiyatroyu sevdirmek, yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımak adına gerçekleştirilen “Okullar Arası Tiyatro Yarışması”nın ödülleri Gazi Sahnesi’nde verildi.


İlköğretim ve Lise dengi okullar olmak üzere iki ayrı etapta yapılan tiyatro yarışmasının birincileri yapılan değerlendirme sonunda belli oldu. Mehmet Çömez, Ersoy Çelikpazu, Aysun Dolu ve Metin Piyale’den oluşan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda ‘en iyi yönetmen, en uyumlu topluluk, en iyi dekor ve en iyi oyunculuk’ dallarında ödüller sahiplerine verildi.


Lise ve dengi okullar kategorisinde birinciliği, en iyi yönetmen dalında Samsun Anadolu Lisesi’nden İlknur Kanca, en iyi oyuncu dalında Samsun Anadolu Lisesi’nden Merve Takış, en iyi tasarımcı dalında Mithat Paşa Lisesi’nden Hasan Koçak elde ederken, en uyumlu toplulukta ise Final Okulları ilk sıralamaya girdi.
İlköğretim okulları arasında yapılan yarışmada ise birinciliği, en iyi yönetmen sıralamasında 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan Selma Acar ve Neriman Erol, en iyi oyunculuğu, 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan Yağız Can Çelebi, en iyi tasarımcılığı 50.Yıl İlköğretim Okulu’ndan Emriye Sorgun kazanırken, en uyumlu toplulukta 23 Nisan İlköğretim Okulu ilk sıralamaya oturdu.
Dereceye girenler ödüllerini, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve diğer yetkililerin elinden aldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?