6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TMMOB Lokali'ne gürültü cezası

Gazi Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü Gürültü Kontrol Ekibi'nin, yapılan denetim ve ses ölçümleri sonucu TMMOB Samsun Şube Lokali İşletmesi'ne 13 bin 867 YTL idari para cezası kestiği bildirildi. 

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hükümlerinin uygulama yetkisinin Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 29.06.2006 tarih ve (2006/16) sayılı yetki devri genelgesi ile belediyelere devredilmesiyle kurulan Gazi Belediyesi Gürültü Kontrol Ekibi, denetimlerini düzenli olarak sürdürüyor.
Gazi Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu, Gürültü Kontrol Ekibi'nin öncelikli olarak iş yerlerine gerekli tebligatların yapıldığını söyleyerek, "Gazi beldesi sınırları içinde yaptığımız denetimlerde mevcut canlı müzik veya elektronik olarak yükseltilmiş müzik yayını yapan 30 iş yeri olduğunu tespit ettik. İşletme sahiplerine Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği hakkında gerekli bilgiler verildi ve Çevresel Gürültü Değerlendirme Raporu hazırlatmaları konusunda da tebligat yapıldı" dedi.
Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine TMMOB Samsun Şube Lokali İşletmesi'nde ölçüm yapıldığını belirten Sarıcaoğlu, "Yapılan denetim ve ses ölçümleri sonucu TMMOB Samsun Şube Lokali İşletmesi'ne 13 bin 867 YTL idari para cezası kesilmiş olup, kendilerine 1 ay içerisinde gerekli önlemi alması konusunda süre verilmiştir. Gerekli önlemleri almaması durumunda faaliyet tarafımızdan durdurulacaktır" diye konuştu.
Gürültü kirliliği konusundaki yaptırımların ağır olduğunu ifade eden Sarıcaoğlu, iş yerlerinin bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini ve ceza almamaları için gerekli izolasyonları yaptırmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 07:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?