2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Togar'dan çevreci vaadler

AK Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Hasan Togar, Tekkeköy'e yapılacak yeni yatırımların havayı, suyu ve toprağı kirletmeyen yatırımlar olacağını söyledi.


Hükümetin desteği ile Tekkeköy'de kurulacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yaklaşık 250 adet orta ölçekli üretim yapan tarım tesisi bulunacağını vurgulayan Başkan Adayı Hasan Togar, "Bu, yıllardır sıkıntısını çektiğimiz alternatif ürün konusunda da Samsun'un üretim anlayışını tamamen değiştirecek ve bu işletmelerimizde işlenecek ve pazarlanacak alternatif tarım ürünleri ortaya çıkacaktır. Proje tamamlandığında, ciddi sayıda işsiz insanımızın istihdam edilmesine de olanak sağlanacaktır" dedi.


Fındık ve tütün arasında sıkışıp kalmış Tekkeköy'de alternatif tarım ürünleri konusunda kurulacak Gıda Organize Sanayi'nin kesin çözüm olacağını kaydeden Togar, "Alternatif tarım ürünleri konusunda ise planlarımız çok ciddi bir şekilde devam etmektedir. Amacımız, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip çeşitlilikte ürün yetiştirmek ve yetiştirdiğimiz ürünleri kurulacak organize sanayinde işlemek suretiyle yurt içi ve yurt dışına pazarlamaktır" diye konuştu.


Özel sektörün en büyük kuruluşlarından olan Aksa Tarım'ın kuracağı Et ve Süt Entegre Tesisleri'nin, ilçe hayvancılığının çok farklı boyutlarda gelişmesini sağlayacağını dile getiren Togar, şunları söyledi: “Hayvancılık, Samsun'da ve Tekkeköy ilçemizde geçmişte olduğu gibi yine bir geçim kaynağı haline getirelecektir. Büyüklü beldesi sınırları içerisinde 'organik tarım' yapılmasını desteklemek suretiyle, bu beldemizin ekonomisini canlandıracağız. Bu sayede, Büyüklü'nün sosyal gelişiminin, ismine yakışır şekilde büyümesi sağlanacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?