2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tok, bayanlarla bir araya geldi

Bayanlara verilen değerin en önemli göstergesinin Hanımlar Lokali olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaklaşan yerel seçimlerde kadın seçmen oyunun belirleyici faktör olacağını vurguladı.


Başkan Erdoğan Tok, Hanımlar Lokali'nde bayanlarla bir araya geldi. Eşi Hatice Tok'un da eşlik ettiği toplantıda Başkan Erdoğan Tok, bayanlara verilen değerin ve önemin göstergesinin Hanımlar Lokali olduğunu kaydetti. Bayanların sosyal yaşama bağlılığını sağlayan Hanımlar Lokali'nin Karadeniz'de ve Samsun'da bir başka örneğinin bulunmadığına dikkat çeken Başkan Tok, birçok sosyal aktivitesi ile Hanımlar Lokali'nin Samsunlu bayanların çekim merkezi haline geldiğini ifade etti. Her geçen gün artan üye sayısı ile bayanların buluşma noktası olan lokalin üye sayısının 2 bin 500'e ulaştığını dile getiren Erdoğan Tok, Samsun'un her köşesinden bu tesise bayanların geldiğini belirtti. Hanımlar Lokali üyesinin yüzde 70'inin Gazi ve Atakum bölgesinden gelen bayanlardan oluştuğunu kaydeden Tok, hizmet yelpazesindeki yansımaların her bölgeye hitap ettiğini ve hizmetlerinin kent genelini ilgilendiren çalışmalardan oluştuğunu kaydetti. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgi bayanların sorularını da cevaplayan Başkan Erdoğan Tok, büyük İlkadım ilçesinde kadın seçmenin oyunun belirleyici rol oynayacağını dile getirdi.


Kadın seçmenin oyunun İlkadım ilçesinde belirleyici rol oynayacağının altını çizen Tok, "Bizler erkeklerle her ortamda bir araya geliyoruz. Onlarla esnaf gezileri, mahalle toplantıları, cenaze, düğün ve hac ziyaretlerinin yanı sıra, kahvaltı programları ile bir araya geliyoruz. Bayanlarımızla doğrudan irtibata geçmek ve onlarla diyalog halinde olmak için öncelikle onların sosyal hayatta yaşama sevincini arttıracak hizmetleri kazandırmakla başladık. Ve Hanımlar Lokalimizi bayanlarımızın hizmetine sunarak onların sosyal yaşama bağlılığını sağlayan pek çok faaliyeti ile hizmete soktuk.

Bunun dışında beş çayı programımızla ev hanımlarımızı Acem Tekkesi'nde ağırlayarak onlarla görüştük, taleplerini aldık. Tüm bayanların memnun kalarak ayrıldığı beş çayı programıyla 13 bin 500 bayanı ağırladık. Bayanların toplumsal hayattaki yerini ve önemini iyi biliyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı içersinde yön verdiğimiz çalışmalarımızda bayanların yeri ve önemini unutmayarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 11:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?