2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tok, ilçe teşkilatlarını geziyor

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Erdoğan Tok, 4 Temmuz'da yapılacak olan il kongresi öncesi, Yakakent ve Alaçam ilçe teşkilatlarını gezdi.


İlk ziyaretini AK Parti Yakakent İlçe Başkanlığı'na gerçekleştiren Erdoğan Tok, daha sonra Alaçam İlçe Teşkilatı'na geçerek partililerle kucaklaştı. Erdoğan Tok, Yakakant'te, İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu, ilçe yönetimi, delegeler ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.


Partililerle bir restoranda buluşan Erdoğan Tok, değişimin şart olduğunu belirterek, "Yeni Bir Nefes, Ortak Bir Ses" sloganı ile yola çıktıklarını vurguladı. Siyasete 16 yaşında girdiğini ve teşkilatlanmayı çok iyi bildiğini ifade eden Tok, Türkiye'nin partisi olan AK Parti'nin, teşkilatın omuzlarında yükseldiğini kaydetti. Siyasetin omurgasını teşkilatın oluşturduğunu dile getiren Tok, omurgasız bir siyasetin ayakta kalmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Yerel seçimlerde adaylık belirlenmesinde, AK Parti teşkilatının tercihini Süleyman Kaldırım'dan yana kullandığını, teşkilatın kararına saygı duyduğunu söyleyen Tok, "Adaylık sürecinden sonra partime hiç küsmedim, kırılmadım, gocunmadım. Yaptığım basın açıklamasıyla partimin neferi olarak çalışacağımı, partimin hizmetkarı olacağımı her platformda yineledim. Kimseye darılmadım, gücenmedim. Bana ne görev verilirse, partimin bir neferi olarak çalışacağımı her zaman belirttim" dedi.

"YENİ BİR NEFES, ORTAK BİR SES"
Belediye Başkanlığı süresi içersinde belediyeyi halkla kucaklaştırdığını, vatandaş memnuniyetini en üst düzeye çıkardıklarını kaydeden Erdoğan Tok, "Adaylık süresi sonrası halktan kopmadım. Bu süreç içinde gerek halktan gerek sivil toplum örgütlerinden gerekse teşkilattan çok iyi yaklaşımlar gördüm. Bu olumlu tepkiler ve teşkilatla yaptığım istişareler neticesinde AK Parti İl Başkanlığı için yola çıktık. İlçe başkanlarımızı, adaylığımızı ilan etmeden önce ziyaret ettim. Bunlar nezaket ziyaretleriydi. Ben teşkilatçılıktan gelen bir kardeşiniz olarak, onların görüşlerinin her zaman önemsenmesi gerektiği görüşündeyim. Değişim şart. 'Yeni Bir Nefes, Ortak Bir Ses' sloganı ile kıyıda köşede kalan arkadaşlarımızı kucaklamak ve bir araya getirmek için bu yola çıktık. Samsun'u bütünleştirerek, kucaklayacağız" diye konuştu.

"BİZ BU İŞİ DAHA İYİ YAPARIZ"
Atakum, İlkadım ve Tekkeköy ile birlikte ilçe adında birleşen 11 belediyeyi kaybettiklerini hatırlatan Tok, merkezde AK Parti'nin sahada olmadığını iddia etti. "Birçok siyasi yapılanmanın içersinde olmuş, sivil toplum örgütlerinden yöneticilik yapmış ve AK Parti teşkilatından gelen bir kardeşiniz olarak, bu tecrübelerimi ve bilgi birikimimi teşkilata yansıtmak hedefindeyim" diyen Tok, "Halka bütünleşmiş bir belediye başkanlığı yaptım, telefonum 24 saat açıktı. İl başkanlığı sürecinde de partimi kucaklayacağım ve delegelerle sıcak ilişkiler içinde olacağım. Başkanlık yarışında resmen adaylığını açıklayan ilk adayım. Taşın altına elimizi koymak için bu yola çıktık. Birkaç aday daha çıkacaktır muhakkak. Ben, mevcut yapı ile ilgili bir eleştiri içinde hiç bir zaman olmadım ve olmayacağım. Tek söylediğim, bu işi daha iyi yapacağımızdır" ifadelerini kullandı.

"TEK ADAM DEĞİL, EKİP ANLAYIŞI"
AK Parti Yakakent ilçe teşkilatı ziyaretin ardından Alaçam'a geçen AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Tok, burada AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Sebahattin Tural ve kalabalık bir partili tarafından karşılandı. Partililerle tek tek tokalaşan Tok, "Tek adam değil, ekip anlayışı ile yönetime talip olduk" dedi.
Teşkilatı ön plana çıkaracak anlayış içinde olacağını vurgulayan Tok, şunları kaydetti: "AK Parti'li olup, kendisinden istifade edebileceğimiz arkadaşlarla hep istişare içinde olacağız. Masanın her iki tarafında oldum. Hem teşkilatta hem yönetici kadrosunda bulundum. Teşkilatın görüşlerini almayı her zaman önemli bulurum. İlçe başkanı da en az il başkanı kadar özellikle kendi ilçesinde söz sahibi olacak. Örneğin, Alaçam ilçesinde, teşkilatın uygun görmediği hiçbir şey olmayacak."

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 15:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?