2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

TOKİ daireleri sahiplerini buldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Samsun'da satışa sunduğu 142 dairenin kuralarını çekerek sahiplerini belirledi.


Gazi Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen kura çekimine TBMM Bayındırlık Komisyon Başkanı ve Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Gazi Belediye Başkanı ve İlkadım Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım ve vatandaşlar katıldı. TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki 142 daireye 560 başvuru oldu. Kura çekim töreninde bir şehit ailesi ve 2 gazi ailesine daireleri kurasız teslim edildi. Geriye kalan 139 dairenin kuraları çekilerek sahipleri belirlendi.

Daire çıkanvatandaşlar sevinirken, çıkmayanlar ise hüzünlendi. Kanser hastası olan ve oğlu için kuraya katılan Emine Arslan ağlayarak, ilk kez evlerinin olduğunu söyledi. Selma Olgun ve Bülent Güle ise dairelerin kendilerine çıkmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.


TBMM Bayındırlık Komisyon Başkanı ve Samsun Milletvekili Mustafa Demir, kurada daire çıkmayanların üzülmemelerini istediğini ve yapılacak yeni konutlarla çıkmayan vatandaşları da daire sahibi yapmak için yeni projelerinin olduğunu söyledi. TOKİ'nin 5 yıl içerisinde önemli uygulamalara imza attığına değinen Demir, "Türkiye'de en fazla proje uygulanan kentlerin başında Samsun gelmektedir. 2 bine yakın büyük ihale gerçekleştirilmiş, usulsüzlük ve yolsuzluklar konuşulmadan çok sağlıklı bir şekildeinşaatların yüzde 80'i tamamlanmak üzeredir ve inşaatların yapımına devam ediliyor. Bu çalışmalarından dolayı TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı kutlamak istiyorum" dedi.


TOKİ'nin Samsun'la ilgili sağlık çalışmaları hakkında bilgi veren Demir, "TOKİ'ye ait olan 580 dönümlük eski havaalanını Sağlık Bakanlığı'na devrettik. Orada üç hastane inşaat halinde ve bu sene bir hastane daha ilave edilecek. Bunların hepsini TOKİ gerçekleştirecek. Muhtemelen Kadın Doğum Hastanesi'nin Türkiye'de en iyisini yapmak için bu sene inşaatına başlayacağız. Ayrıca Araştırma Hastanesi'ni bu sene hizmete sokmayı planlıyoruz. Mevcut Mehmet Aydın Devlet Hastanesi, araştırma hastanesine dönüşüyor"şeklinde konuştu.


Gazi Belediye Başkanı ve İlkadım Belediye Başkan Adayı Süleyman Kaldırım ise Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki taleplerin yerine getirildiğini, bugün geri kalan konutların sahiplerini bulduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimi yapılan daireler sahiplerini buldu.
 

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?