6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TOKİ Zemin etüt çalışmalarına başladı

İmar planları onaylanan Kuzey Yıldızı'nda binalar boşaltılıp, zemin etüt çalışmalarına başlandı.


TOKİ ile geçen yıl imzalanan protokol çerçevesinde Yeşilova ve Gazi Mahallerinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinin imar planları 775 Sayılı Yasaya göre TOKİ tarafından onaylanarak, zemin etütleri yapılmaya başlandı.

Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesinin, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında bulunduğunu vurgulayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yapılan projede hedefin Canik'te çarpık ve düzensiz yapılaşmanın önüne geçerek, çağdaş, düzenli ve sağlıklı bir yapılaşmayı sağlamak olduğunu kaydetti. Kentsel dönüşüm yapılacak 383 dönümlük alanın yüzde 98'inde mülk sahipleriyle anlaşma sağlandığını ve binaların boşaltıldığını belirten Başkan Osman Genç, "Yapılan anlaşma gereği 1. etap 960 konutun ihalesi 30 Temmuz'da yapıldı ve alan firma ise zemin etüdü çalışmalarına başladı" dedi.


Kentsel dönüşüm 1. etap ihale alanı içerisinde kalan kısımda bulunan evlerin boşaltıldığını belirten Başkan Genç, "1. etap ihale alanı içerisinde evleri bulunan ve projenin hayata geçmesi için evlerini boşaltan ailelerin mağdur olmamaları için encümen kararı ile onlara kira yardımı yapıyoruz. Canik'te hayat bulacak Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin başlaması için parsel bazında zemin etüt çalışmaları yüklenici firma tarafından yapılmaktadır" diye konuştu.
TOKİ ile yapılan protokol çerçevesinde binaların Canik Belediyesi tarafından yıkılacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 13:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?