6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TOKİ'den bir milyar YTL'lik yatırım

AK Parti Tanıtım, Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, AK Parti iktidarının kentsel dönüşüme önem verdiğini belirterek, TOKİ'nin Samsun'da ki yatırım hedefinin toplam tutarının yaklaşık 1 milyar YTL olduğunu söyledi.


AK Parti İlkadım İlçe Teşkilatı'nın organizasyonunda, İlkadım ilçesinde görev yapan muhtarlara kahvaltı verildi. Acem Tekkesi'nde verilen kahvaltıya Milletvekili Suat Kılıç, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Teşkilat Başkanı İhsan Kurnaz, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, partililer ve çok sayıda muhtar katıldı.

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İlkadım ilçesi muhtarlarıyla ilk buluşmalarının olduğunu ve Türkiye'de yönetimin çekirdeğini muhtarların oluşturduğunu söyledi.
Yönetim şeklinin muhtarlardan kademe kademe yukarıya doğru çıktığını dile getiren Kılıç, "Dolayısıyla bilgiyi, her zaman için muhtarlarla paylaşmayı kendimizce görev bildik. Bugün görmekte olduğumuz Samsun, 2002 senesinden bambaşka bir Samsun'dur. Kimse hala biz farkı fark etmedik demesin.

Samsun'un batı ucundan alın, doğu ucunda ki son yerleşim noktasına kadar gerçekten hatırı sayılır bir değişime bu şehirde hep beraber şahitlik etmekteyiz. İktidarın önem verdiği ve altını çizdiği değerin aksettiği bir şehir olduğumuzun farkına varıyorsunuz. Samsun-Ankara yoluna bu sene ki ödeneğimiz 220 milyon YTL. Şu an itibariyle Ankara-Samsun yolunun yüzde 80 oranında çalışmalarını bitirmiş durumdayız. Samsun-Trabzon-Hopa Karadeniz Sahil Yolu'nu bitirdiğimiz gibi, bu sene sonuna doğru Samsun-Bafra yolunu da bitiriyoruz. Samsun-Ankara yolunu da sene sonuna kadar büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Yola çıkarken görüyorsunuz ki Samsun, AK Parti iktidarının göz bebeğidir" dedi.


Samsun'un önündeki bütün engellerin kaldırıldığını ve şehrin denizle buluşturulduğunu kaydeden Suat Kılıç, AK Parti iktidarının Samsun'a aksettiği değer ve şehirde hayata geçen yatırımlara bakıldığı zaman yaşadıkları şehrin önemini çok daha fazla fark etme imkanına sahip olduklarını ifade etti.
Samsun'un 2002 senesinde 1 tane limanı olduğuna dikkat çeken Kılıç, şunları söyledi:


"Şimdi ise 3 tane limanı olan Samsun var. 2002 yılında 1 tane organize sanayi bölgesi olan Samsun vardı. Bugün itibariyle 5 tane sanayi bölgesi olan bir Samsun var. 3'ü bitmiş 2'si yapım aşamasında olan bir Samsun var. Büyük yatırımların yapıldığı alanlara baktığımız zaman Samsun'un nereden nereye geldiğini ve şehrin kat ettiği mesafeyi çok iyi görebilme imkanına sahibiz. Başbakanlık TOKİ'nin Samsun'da yapımını tamamladığı, yapımı devam eden, yapımını programa aldığı ve projelendirdiği yatırımların toplam tutarı yaklaşık 1 milyar YTL'dir. Bu sadece TOKİ'nin yapmaya başladığı işler.

Çarşamba ve Bafra'da 700 konutluk kentsel yerleşim alanları, Havza, Atakum, İlkadım, Canik, merkezdeki kentsel dönüşüm alanları, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, 400 Yataklı Bölge Araştırma Hastanesi ve işler bittiğinde oluşacak toplam maliyet yaklaşık 1 milyar YTL'dir. Bu çok önemli bir rakam ve büyük bir yatırım. Bunun içerisinde duble yollar, doğalgaz ve özel sektörün yaptığı diğer büyük yatırımlar yok. İnanıyorum ki, belediye idaresinde, AK Parti iktidarıyla, bir 5 sene sonrasında daha bir başka Samsun göreceğiz."

İha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 13:57:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkc IP: 88.254.199.xxx Tarih : 21.11.2008 19:17:19

evet cok kıymetli okur arkadaşlar..bakın ben bu adaletli kalkınmadan bahsediyorum tüm yorumlarımda..sayın Samsun'nun vekilde bunu tastik etmekte..Yaaa arkadaş Samsun büyükşehir sınırları içinde birde ALTINKUM var..buralara ceket asmak için bile 1 adet çivi çakılmadı ve bu gidişlede çakılmayacak..tüm hizmet anlamında veya yatırım anlamında Altınkumdan bahseden yok..olmıyacakta...neden böyle adaletsizlik yapılıyor?? sayın vekil!?bahcelerimizdeki b?k çukurlarını kullanıyoruz altyapı olmadıgından..yollarımız kışın çammur..yaz aylarında toz..yer yer ham olarak kaderine terk edilmiş..dogalgaz hizmetten ziyate ticarii düşünülüyor ve şirket buralardan kar edemezmiş ve verilmemekte..otobüs duraklarımız 1 direk ve 1 tabela baglı..nefeslenecek bir oturak yagmurdan sıgınacak bir koruma bile yok..siz nelerden bahsediyorsunuz sayın vekil? Doğusundan Batısınaymış.!sadece merkezin 12 km kare cevresine hitabınız var..inanmazsanız gelin görün buraları(ALTINKUM yanlışlıkla ATAKUM zannetmeyin ) saygılar okur arkadaşlara..yalanım varsa ispatlayın..ben ispatlıyorum gercekleri..