2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tok'tan Karanfil'e ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'i makamında ziyaret etti.


Ziyarette, görev süresi içersinde kamu kurumları uyumlu çalışarak örnek bir birliktelik sergilediklerini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nin restore çalışmaları ve Kökçüoğlu Mezarlığı'ndaki restore çalışmalarında İl Özel İdaresi'nin desteğini aldıklarını kaydetti. İl Özel İdaresi sağladığı desteklerden dolayı başta Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na ve Genel Sekreter Aslan Karanfil'e teşekkür eden Başkan Tok, “Samsun tarihinde önemli bir geçmişi bulunan tarihi Acem Tekkesi'nin restore çalışmalarında ve Kökçüoğlu Mahallesi'nde bulunan Seyyid Kutbiddin mezarlık sahasında ortak yürüttüğümüz çalışmamızda İl Özel İdaresi'nin desteğini gördük” dedi.


Beş yıllık hizmet döneminde kamu kurumları ile diyalogu kesmediklerini, uyum içersinde çalıştıklarını kaydeden Tok, “İletişimsizlik, diyalogsuzluk, uyumsuzluk, 'ben bilirim'cilik her zaman zarar getirmiştir. Bu zararı çeken de içinde yaşadığımız kent ve bu kent içinde yaşayan insanlar olmuştur. Bir olmak, birlikte hareket etmek, ortak akıl üzerinde birleşmek her zaman fayda sağlamıştır. Bu ilke ışığında her zaman toplum menfaatini ön planda tuttuk. Hiç bir kurumla kavga içersinde olmadık. Her zaman uyumlu çalıştık” diye konuştu.
Belediye Başkanlığı görevini kısa bir zaman sonra seçimle gelen yeni yönetime devredeceğini ve kendisinin Samsun sevdalısı olarak yaşadığı şehre hizmet etmeye devam edeceğini yineleyen Tok, “Biz Samsunluyuz. Samsunluluk bilincini hafızamıza kazıdık. Yaşadığımız şehre hizmet etmeye, Samsun için düşünmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. İl Özel İdaresi'nin yeni yapılanma sürecine girerek misyonunu kalite standartları seviyesinde devam ettirdiğini belirten Karanfil, İl Özel İdaresi'nin yerel yönetimlerle bir nevi aynı amaca hizmet ettiklerini, genel hizmete bağlı, ancak bölgesine hizmet eden kurumlar olduğunu dile getirdi. İlkadım Belediyesi ile uyumlu bir çalışma dönemi sürdürdüklerini belirten Karanfil, Karadeniz İlköğretim Okulu ek binasının yapımı, Acem Tekkesi ve Kökçüoğlu Mezarlığı'ndaki restorasyon çalışması içersinde birlikte hareket ettiklerini kaydederek, Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.
Bu arada Erdoğan Tok, ziyaretin sonrasında geçen yıllarda yapılan Sosyal Bilimler ve Mevlana Sempozyumu ile ilgili tebliğlerin kitap haline getirildiği akademik çalışmayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil'e hediye etti. Akademik çalışmayı eline alarak inceleyen Karanfil, sempozyum kitabını büyük bir zevkle okuyacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 14:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?