2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tok'tan onurlu açıklama

AK Parti tarafından İlkadım ilçesine aday gösterilmeyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti'de siyaset yapmaya devam edeceğini belirterek, "AK Parti'nin neferi olarak çalışacağım.

Partimin vereceği her türlü göreve hazırım" dedi.
Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Başkan Tok'un yanı sıra, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun, İhlas Haber Ajansı Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen ile çok sayıda basın kuruluşunun temsilcisi katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti çatısı altında görev yaptığı süre içerisinde millete hizmet duygusunun kendilerine yol göstericisi olduğunu anlatan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Gecemizi gündüzümüze katarak mesai arkadaşlarımızla birlikte her şeyin en iyisine layık olan hemşehrilerimiz için çalıştık. Herkese yüreğimizi açtık, gönlümüzü açtık. Hangi düşünceden olursa olsun hiçbir kimseyi ayırmadan hizmet etme gayretinde olduk. Kemsizlerin kimi; sessizlerin sese olmaya çalıştık. Bu gayretle umudun adı olduk. Siyasi kin, öfke ve garez tavırları karşısında her zaman olduğu gibi sağlam ve dürüst duruşumuzdan taviz vermedik. Barışı tercih ettik, ağırbaşlı olmayı tercih ettik. Bu bir zafiyet olarak anlaşılmasın; bu bizim değer yargılarımıza olan bağlılığımızdandır" diye konuştu.


Siyaset dünyasının çok değerli partilerinden şahsına gelen adaylık tekliflerinin hepsinden büyük onur duyduğunu vurgulayan Tok, "Değerli parti yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ancak herhangi bir partiye geçmeyi siyasi deneyim ve prensiplerim gereği uygun bulmuyorum. Mensubu olduğum AK Parti'de siyaset yapmaya devam edeceğim. AK Parti'nin neferi olarak çalışacağım. Partimin vereceği her türlü göreve hazırım" şeklinde konuştu.


"Partim tarafından verilen kararı saygıyla karşılıyorum" ifadesini kullanan Başkan Tok, şöyle konuştu: "Memleketimize olan hizmet aşkımız herhangi bir makam ve koltukla sınırlı değildir. Bu bir sevda işidir, gönül işidir. Bu şehre hizmet etme sevdasıyla birlikte yola çıktığımız Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'a bundan sonraki sürecin hayırlı uğurlu olmasını, yolunun açık olmasını diliyorum."
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, CHP, DP, SP'den İlkadım ilçesi; MHP'den ise Büyükşehir Belediyesi için dolaylı ve doğrudan teklifler yapıldığını sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 14:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?