6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TOK'tan otopark hamlesi

Samsun'un en büyük otoparkı olacak 9 katlı 550 araçlık “2. Otopark Projesi”, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Samsun'a kazandırılıyor.

Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olan otoparkın ihalesine çıkıldı,çalışmanın 1 yıl içersinde tamamlanması hedefleniyor.
Samsun'un en önemli sorunları ve ihtiyaçları arasında yer alan otopark konusu İlkadım Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar sayesinde sorun olmaktan çıkıyor.

İlkadım Belediyesi, Samsun'un en önemli ihtiyaçlarının başında gelen otopark sorunu ve yol işgallerinin önüne geçmek, düzenli ve güvenli bir ulaşım imkanı oluşturmak, vatandaşların araç parkı sorununu çözmek amacıyla 9 katlı 550 araçlık 2. Otopark Projesi’ni hayata geçiriyor. Sadece İlkadım'ın değil, Samsun'un sorunu haline gelen otopark sıkıntısını çözmek için Başkan Tok, 2. Otopark Projesi’nin çalışmalarına start verdi. İhalesine çıkılan 9 katlı 550 araçlık 2. Otopark Projesi’nin Yap-İşlet-Devret modeliyle yaklaşık bir yıl içersinde bitirilmesi hedefleniyor. İlkini belediye binasının yanında atıl vaziyette bulunan alanı otopark haline getirip 3 katlı ve 130 araç kapasiteli olarak halkın hizmetine açan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve açık otopark olarak kullanılan eski Yimpaş, şimdi ise Aktif Hırdavat'ın yanında bulunan alanın imzası karşılıklı olarak imzalandı. Bu hafta içersinde ihalesi yapılacak.


Başkan Tok, "Yap-İşlet-Devret modeliyle yaklaşık bir yıl içersinde bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.


İlkadım'ın Samsun'un yükünü çektiğini söyleyen Başkan Erdoğan Tok, "Eski yerleşim ve ticaret merkezi olan İlkadım'a, Atakum, Gazi, Canik bölgelerinden yoğun insan sirkülasyonu var. Dolayısıyla gece nüfus sayımız 130 bin nüfus iken gündüz bu sayı iki katına çıkarak 240 bin rakamlarına ulaşmaktadır. Yeni yasayla ilçe olan ve daha da büyüyen İlkadım'ın geleceğini düşünerek bundan önce olduğu gibi bundan sonrada şehri ilgilendiren çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 18:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?