6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Tok'un Eğitim Kampüsü gururu

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Eğitim Kampüsü'nün ilk okulunun kaba inşaatının bittiğini ve 2009-2010 eğitim dönemine yetiştirileceğini söyledi.

Eğitim Kampüsü'nün ilk okulunun kaba inşaat çalışmalarını gezen Başkan Erdoğan Tok, Eğitim Kampüsü projesinin büyük yankı uyandırdığını ve olumlu yansımalarını aldıklarını ifade etti. Baruthane, Kalkancı ve Karasamsun mahallelerini kapsayan 43 dönümlük alanda oluşturulan Eğitim Kampüsü'nde 24 derslikli İlköğretim okulunu gezen Başkan Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi ve vatandaşlar arasında ülke çapında örnek olacak bir çalışmayı gerçekleştirmenin büyük onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, eğitim alanındaki yatırımların artarak devam edeceğini söyledi.

Göreve geldikleri günden beri üzerinde titizlikle durarak çok önemsedikleri Eğitim Kampüsü projesini haya geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirten Tok, "Bugünde görüldüğü gibi kaba inşaatını bitirmiş olduğumuz 24 derslik ilköğretim okulumuzun 2009-2010 eğitim-öğretim yılına yetiştirilerek açılışını yapacağız. 43 dönümlük bu eğitim kampüsü alanını biz İlkadım Belediyesi olarak seçildiğimiz günden bu yana vatandaşlarımız ile yapmış olduğumuz toplantılarla ve yine vatandaşlarımızdan almış olduğumuz arsa bağışları neticesinde bu alanı oluşturmuş olduk" dedi.

Eğitim Kampüsü ile amaçlarının, eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu ifade eden Başkan Tok, şunları söyledi: "Gelişmiş birçok ülkede eğitim-öğretim kurumlarının yapılanması eğitim kampüsleri şeklindedir. Bizler de bu düşünceyle şehir içinde daralan, küçülen ve yoğun öğrenci nüfusu ile sıkışan eğitim alanlarının daha ferah ve geniş bir ortamda faaliyet sürdürmesi için büyük bir çalışma ve çaba içersine girerek kampüs projemizi haya geçirdik. En mutlu günlerimizden bir tanesini yaşıyoruz.

Seçildiğimiz günden bu yana çok ciddi çalışmalar içersine girdik. 43 dönümlük arsayı Eğitim Kampüsü alanına dönüştürdük. Vatandaşlarımızla kahvehanelerde ve evlerde aylarca toplantılar yaptık. Birçok evi gezerek eğitim kampüsü projesini vatandaşımıza anlattık. Vatandaşlarımızda bu projemize inandı ve güvendi. Topladığımız arsa bağışlarını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devrettik. Milli Eğitim ve Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ile komplike bir çalışma içersindeyiz. Şimdi ise 24 derslikli ilköğretim okulumuzun kaba inşaatını bitirdik. Okulumuzu 2009-2010 eğitim dönemine yetiştireceğiz."

Tok, eğitim alanında birçok projeyi hayata geçirdiklerini ve eğitim yönelik hizmetlerin ve yatırımların artarak devam edeceğini dile getirdi. Bölgelerindeki tüm okulların fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda büyük destekler verdiklerini anlatan Tok, "Yazın başlatmış olduğumuz Baruthane bölgesinde bulunan Baruthane İlköğretim Okulu'nu Samsunlu iş adamı Cemal Yeşilyurt'un büyük katkılarıyla Samsun'un ilk asansörlü okul olma unvanını taşıyan ve 1.5 milyon YTL'ye mal olan ve 3.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan okulumuzu önümüzdeki hafta itibariyle eğitim ve öğretime açacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 15:51:11
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 16:00:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?