2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Tok'un teşkilat gezileri sürüyor

AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Erdoğan Tok, değişimin seslerinin yakınlarının Samsun'u sardığını belirterek, “Benim dışımda aday olanlar aynı geminin kaptan köşkünün sakinleridir” dedi.


İl Başkan Adayı Erdoğan Tok, teşkilat gezilerini tüm hızıyla sürdürüyor. Asarcık ve Kavak'ta ilçe teşkilatı üyeleri, delegeler ve partililerle toplantıda bir araya gelen Erdoğan Tok, kendisine gösterilen ilgi ve teveccühten dolayı şükranlarını iletti. İlk olarak AK Parti Asarcık İlçe Teşkilatı ile kucaklaşan Erdoğan Tok, Samsun'da, 2002 yılındaki AK Parti ruhunu tekrar yakalamak ve yükseltmek için yola çıktıklarını söyledi. Her geçen gün heyecan, şevk, azim ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade den Tok, kimseyi karalamak, yıpratmak, rencide etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, “değişimin” şart olduğunu yineledi.


AK Parti Samsun İl Başkanlığı için aday olacakların aynı geminin yolcuları olduğunu ve geminin su topladığını ifade eden Tok, “Değişim için, yeni yönetim için, hataların telafisi için, eksiklikleri tamamlamak için aynı gemi içinde bulunanların aday olmalarına bu teşkilat ve halk demez mi? Kardeşim sen bu geminin kaptan köşkünde değil miydin? Nasıl çıkıpta batan bir gemiyi kurtarmak için, yen bir anlayış ve değişim için aday olacaksın. Sen de kaptan köşkünde değil miydin. Sen gemi batarken neredeydin. Çıkıpta 'bu gemi su alıyor, hata yapıyoruz' demedin. Bu halk, bu teşkilat sana bunu sormaz mı? Biz bu işi iyi biliyoruz ve çok iyi yaparız. Evelallah bu gemiyi de kurtarır. Rotamızı şaşırmadan tam yol ileri gideriz” diye konuştu.

“BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM”
“Yeni Bir Nefes, Ortak Bir Nefes” sloganı ile büyük bir çıkış yaptıklarını ve kentin her yerinde değişim arzusunun ayak seslerinin yankılandığını söyleyen AK Parti Samsun İl Başkan Adayı Erdoğan Tok, Hacı Bektaşı Veli'nin “Bir olalım, diri olalım, iri olalım” sözünü hatırlatarak, birleştiriciliği, yapıcılığı, hoşgörüyü, sevgiyi ve muhabbeti tesis edeceklerini dile getirdi. Geçmişten beri siyasetin içinde bulunduğunu, eser ve iz bırakan bir belediye başkanlığı yaptığını kaydeden Tok, “Yerel seçimler sonrası süreçte, bakanlarımız, milletvekillerimiz, AK Parti Genel Merkezi'nde teşkilat ve başkan yardımcıları, AK Parti'ye geçmişte emeği olanlarla yaptığımız görüşmeler neticesinde adaylığımızı açıkladık. Kamuoyunda da büyük teveccüh görüyoruz. Adaylığımız, halk ve teşkilatımız tarafından olumlu karşılandı” şeklinde konuştu.

Samsun'da yerel seçimlerle birlikte AK Parti'nin oy yüzdesinde bir ivme ve düşüş yaşandığını, Samsun'da AK Parti'nin 2002 ruhunu tekrar canlandırmak için yola çıktıklarını söyleyen Erdoğan Tok, İlkadım'da seçimin tercih hatasından dolayı kaybedildiğini, vatandaşın da bunu çok iyi bildiğini ifade etti.


AK Parti Asarcık İlçe Başkanlığı'nın ardından Kavak'a geçerek partililerle bir araya gelen Erdoğan Tok'u burada AK Parti Kavak İlçe Başkanı Salih Çelik ve kalabalık parti grubu karşıladı. Bir restoranda partililerle bir araya gelen Erdoğan Tok, herkesi tek tek kucakladı. Toplantıda söz alan AK Parti Kavak İlçe Başkanı Salih Çelik, teşkilatların partilerin ana atardamarı olduğunu söyledi.


Ana atardamarı olan teşkilatların 4 Temmuz'da “tek bir ses tek bir yürek” olarak partilerinin daha güçlü çıkması için bir araya geleceklerini ifade eden Salih Çelik, “Aday arkadaşlarımızla sürekli görüşüyoruz. Bunlardan biri de Erdoğan başkanımızdır. Erdoğan Tok'un partimize çok büyük emeği geçti. 4 Temmuz'daki yarışında başarılar diliyoruz. AK Parti'ye yakışan bir seçim geçireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.


“AK Parti'ye kırmızı kart değil, sarı kart gösterildi” diyen Tok, şöyle konuştu: “Eksiğimiz var. İnşallah bu eksiğimiz 4 Temmuz'dan sonra tamamlayacağız. Halkımız bize bir mesaj verdi. Durun kendinize gelin. Kendinize çeki düzen verin, dedi. Kavak'ta kaybettik. Samsun'un en önemli ilçesi olan İlkadım ve Atakum ilçesini elimizden gitti. Samsun merkezde AK Parti için siyaset zorlaştı. Belediyeler teşkilatlarımızın en önemli unsurlarından bir tanesiydi. Bu süreci iyi götürmeliyiz. Samsun'da bir birlik beraberlik olmalı.
'Benim olsun küçük olsun' değil, 'bizim olsun hepimizin olsun' mantığını oluşturmak zorundayız. Samsun'da yeni bir ekip, yeni bir anlayışla AK Parti'yi 2011 seçimlerine hazırlamak zorundayız.”

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?