2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

TÖMER'den hikaye okuma yarışması

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi(TÖMER) Samsun Şubesi tarafından '1. Hikaye Okuma Yarışması' düzenlendi.


Rehberlik ve Araştırma Merkezi(RAM) Konferans Salonu'nda yapılan yarışma oldukça çekişmeli geçti. Yabancı uyruklu öğrencilerin katıldığı hikaye yarışmasında okuma hızı, telaffuzları, vurgulaması anlamlandırma, jest ve mimikler açısından değerlendirildiği bildirildi.

Yarışmaya Afganistan, Azerbaycan ve Moğolistan uyruklu olmak üzere 14 öğrencinin katıldığını belirten TÖMER Samsun Şube Müdürü Nilgün Erzincan, "Bu tür aktiviteler, öğrencilerin öğrendikleri dilde daha aktif gelmelerini sağlıyor ve kendilerine güvenleri artıyor. Bu öğrencilerimiz, Türkçe'yi öğrenirken bir bakımdan da kültürümüzü öğreniyorlar. Bizlerde onların kültürlerini öğreniyoruz. TÖMER olarak öğrencilerimizle gurur duyuyoruz" dedi.


Yarışmada 82 puanla Afganistan uyruklu Secdullah Curat birinci olurken, 80 puanla Azerbaycan uyruklu Nergise Hocazade ikinci, 76 puanla Afganistan uyruklu Seyfettin Ahmet 3. oldu. Dereceye giren öğrenciler çanta, TÖMER tişörtü ve başarılı belgesi ile ödüllendirilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere de başarılı belgesi verildi.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?