2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Toplantılara gelmeyen velilere ziyaret

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde okullarındaki eğitim kalitesini artırmak için kolları sıvayan Mustafa Tunç İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenleri, taşımalı eğitim gören öğrencilerin velilerini köylerinde ziyaret etti.


Vezirköprü'de taşımalı öğrenci merkezi olan tek ilköğretim okulu olan Mustafa Tunç İlköğretim Okulu'nda idareci ve öğretmenler, 22 köyde öğrenci velileriyle bir araya geldi. Öğretmenler ayrıca, öğrencilerin yaşam alanlarını görebilmek için evlerine de ziyarette bulunarak velilerle birebir görüştüler.


Köylerden gelen öğrenci velilerinin okulda yapılan toplantılara katılmamaları üzerine velilerin ayağına gitme kararı aldıklarını bildiren Mustafa Tunç İlköğretim Okul Müdürü Hasan Arslan, amaçlarının öğrenci velilerine okulu tanıtmak, velilerle birebir görüşerek, veli-okul işbirliğini geliştirmek olduğunu ifade etti. Arslan, taşımalı gelen öğrencilerimizin okul ortamlarını görüntülü olarak hazırlayarak köylerde sununla velilere gösterdiklerini, bundan da öğrenci velilerinin çok memnun olduğunu kaydetti.

Okula devam etmeyen kız öğrencilerin velileriyle de görüşerek tekrar okula devam etmeleri konusunda da başarılı olduklarını dile getiren Arslan, gittikleri köylerde velilerden büyük ilgi gördüklerini belirterek, okula devam etmeyen Arıca köyünden 3 öğrencinin tekrar okula devamını sağladıklarını açıkladı.


Mustafa Tunç İlköğretim Okul Müdürü Hasan Arslan, "Okulumuzdaki 727 öğrenciden 554 öğrenci taşımaya tabi. 22 köyden 43 araçla okula geliyor. Biz eğitimde başarıyı artırmak istiyoruz. Okulda düzenlediğimiz veli toplantılarına köylerden hiçbir veli katılmıyor. Bunun için köyleri tek tek dolaşarak velilerle görüşmek istedik. Gayemiz veli okul işbirliğini sağlayarak, öğrencilerin başarısını artırabilmektir" dedi
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 16:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?