2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Toplu iş sözleşmesi çağrısı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Samsun Şube Sekreteri Bayram Metintaş, hükümete ve Adalet Bakanlığı'na yaptığı çağrıda, talepleri doğrultusunda toplu iş sözleşmesi imzalamak istediklerini söyledi.
BES Samsun Şube Sekreteri Bayram Metintaş'ın adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasına, 40'a yakın BES üyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Metintaş, bugün Türkiye'nin dört bir yanında BES üyelerinin alanlara çıktığını, siyasi iktidarın toplu iş sözleşmesini imzalama isteklerini görmezden geldiklerini ve Adalet Bakanlığı'nı toplu iş sizleşmesini imzalamaya çağırdıklarını söyledi. Metintaş, "Siyasi iktidar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tüm Belediye Sendikası
(Bel-Sen) lehine vermiş olduğu kararı görmezden gelemez. Türkiye Cumhuriyeti tarafından usulüne uygun olarak hazırlanmış uluslararası sözleşmeleri göz ardı edemez. Anayasa'nın 90. maddesini kendi siyasi ihtiyaçlarına göre yorumlayamaz. AK Parti hükümeti bizim toplu iş sözleşmesi imzalama ve grev yapma haklarımızın önünde kendi siyasal tutumu nedeniyle barikat oluşturamaz" dedi.


Hükümete ve Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulunan Metintaş, "Bizler bugün Türkiye'nin tüm meydanlarında hükümete çağrıda bulunuyoruz. Gelin toplu iş sözleşmesi imzalayalım. Bizim toplu iş sözleşmesi imzalama talebimizi karşılıksız bırakmayın. Anayasa ve uluslararası sözleşmelere aykırı hukuk dışı bir tutum takınmayın. Türkiye'yi sendikal hak ve özgürlükler açısından dünyanın en kötü ülkeleri arasına sokmayın ve hukuka uygun davranın" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 15:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?