2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Toplu sözleşme eylemi

Samsun'da KESK üyeleri, 20 yönetici arasından 7'sinin savcılığın itirazı üzerine tutuklanması ve toplu sözleşme sürecinde talepleri doğrultusunda tepki eylemi gerçekleştirdi.


Gazi Caddesi Konak Sineması önünde toplanan yaklaşık 50 sendika üyesi, pankart açarak slogan attı. Eylemde 28 Mayıs'ta PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik 5 ilde düzenlenen operasyonlar, KESK'e yönelik yapılan suçlamalar ve uygulamalar eleştirildi.


KESK Sekreteri Songül Morsümbül, Eğitim-Sen Sekreteri Gülçin İspert'in ve bazı KESK üyelerinin de aralarında bulunduğu 34 kişinin gözaltına alınmasının ardından, 20 yönetici ve üyenin serbest bırakılması, savcının itirazı üzerine 7 kişinin tutuklanmasına tepki gösterildi. Sendika üyeleri Toplu İş Sözleşmesi sürecinde taleplerini ve endişelerini dile getirdi. Basın açıklaması yapan KESK dönem Sözcüsü Uğurcan Albak, KESK'e yönelik baskılarının artığını, kendilerinin kimseye diyet borcu olmadığını, sendikalarına yönelik baskıların durdurulması gerektiğini söyledi. Toplu sözleşme hakkı arayan KESK ve eğitim emekçilerine saldıran siyasi iktiranın hedefinde sendikalarını yıldırma olduğunu öne süren Albak, "KESK olarak bütün arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemiz sürdüreceğiz. Sözleşme dönemi için, kamu emekçileri 2010 toplu sözleşme sürecine ağır ve çok yönlü kriz koşullarında hazırlanıyoruz. Toplu sözleşme ve grev hakkımızı engelleme tutumu bırakılmalıdır. Sözleşmeye yönelik Sayıştay baskısı
kaldırılmalı. IMF ile ilişkiler kesilmelidir. Herkese güvenceli iş, kadrolu istihdam insanca ücret sağlamalıdır. İşten atılmalar durdurulmalı, işsizlerin doğalgaz, su ve elektrik giderleri devlet tarafından karşılanmalıdır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?