4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Toplu sözleşme heyecanı başladı

BÜYÜKŞEHİR'DE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında 15 Şubat tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesinin görüşmeleri başladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde başlayan toplantıya belediyeyi temsilen Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Aslan, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Çetin Kahveci, SASKİ Mali Hizmetler Daire Başkanı Namık Bakoğlu ve Hukuk Müşaviri Tuncay Buldan katılırken, sendikayı temsilen ise Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift ve sendika yöneticileri katıldı.

Müzakerelere başlamadan önce yaptığı basın açıklamasında görüşmelerin hem belediyenin hem de işçilerin ekonomik menfaatlerinin göz önünde bulundurularak yapılacağını ifade eden Mustafa Çift, "Bu zamana kadar yapılan toplu iş sözleşmelerimiz hep kardeşlik ve barış içerisinde, bu masa etrafında, müzakereler ve mücadeleler sonucunda bitirilerek işçi arkadaşlarımızın hak ve menfaatlerinin geliştirilmesi noktasında önemli katkılar sağlandı. Bugün itibarıyla 2010-2011 yılını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladık. Belediye-İş Sendikası olarak amacımız çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin geliştirilmesi noktasında yapılacak olan toplu iş sözleşmesiyle arkadaşlarımızın ekonomik kazanımlarını biraz daha yukarıya çekmek olacaktır. Her iki taraf da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işçi arkadaşlarımızın ekonomik kazanımlarının biraz daha iyileştirilmesi noktasında katkı koyacaktır. Bir tarafta almak için mücadele edenler, bir tarafta vermemek için uğraşan ve hakların geri gitmesi noktasında gayret sarf eden gibi değerlendirilmemeli" dedi.

Görüşmelerde ağırlıklı olarak ekonomik kazanımların konuşulacağını belirten Çift, şunları kaydetti: "Yıllardan beri yerleşmiş, alışılagelmiş maddeler var. Bunlar üzerinde çok fazla durmayacağız. Daha ziyade ekonomik kazanımların geliştirilmesi noktasında müzakereler sürdürülecektir. Bunları yaparken hem belediyenin ekonomik imkanları hem de işçi arkadaşlarımızın ekonomik imkanları düşünülerek ortak bir paydada buluşuruz diye düşünüyorum. Netice itibariyle ücretlerin ve diğer kazanımların artışı noktasında ağırlıklı olarak müzakereler sürecektir."

BÜYÜKŞEHİR'DE TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 12:01:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 17:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?