4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Toplu sözleşmede mutlu son

CANİK'TE TOPLU SÖZLEŞMEDE MUTLU SON

Canik'te toplu iş görüşmelerinden işçileri sevindirecek karar çıktı. 161 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilere 1. yıl yüzde 8 zam yapılacak.

2010 ve 2011 yılını ilgilendiren ve iki yıllık süreci kapsayan toplu iş görüşmeleri Canik Belediyesi'nde sona erdi. İki ay süren görüşmeler sonrasında toplu iş sözleşmesi, Canik Belediyesi'nde düzenlenen imza töreni ile Başkan Osman Genç ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Çift arasında imzalandı.

Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Mustafa Erbay, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Şerif Mırık, Belediye İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift, Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkan Yardımcısı İlyas Yiğit ile Mali Sekreter Necip Nuh katıldı.

Toplu iş sözleşmesinin karşılıklı olarak imzalanmasının ardından görüşmelerin geçmiş yıllarda olduğu gibi masada bitmesinden ötürü mutlu olduklarını ifade eden Mustafa Çift, "161 işçi arkadaşımızı ilgilendiren 2010 ve 2011 yıllarını ihtiva eden toplu iş sözleşmesini mutlu sonla neticelendirdik. İmzaladığımız sözleşmeye göre işçi arkadaşlarımız 1. yıl yüzde 8 oranında ve ikinci yıl ise 2010 yılı enflasyon tüketici fiyat endeksleri oranının üzerine artı 1 puan eklenerek 2011 yılı uygulanacak zam oranında mutabakata vardık" dedi.

Canik Belediyesi'nin çalışanları ile bir aile olduğuna dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç de Canik'te yapılan hizmetleri çalışanlarıyla birlikte başardıklarını söyledi. Genç, "Sendikamızla müzakerelerimiz sonucu bir uzlaşı sağladık. 2010-2011 yılları arasında işçilerimizin sosyal ve ekonomik haklarını iyileştirmek adına Türkiye'nin enflasyon şartlarını ve belediyemizin imkanlarını göz önüne alarak emekçilerimizin haklarını belirlemeye çalıştık. Sözleşmenin her iki tarafa hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha çok refah ve ekonomik haklar tanıyan sözleşmelere imza atarız. Çünkü çalışanlarımız bunu sonuna kadar hak ediyor. Canik Belediyesi olarak büyük bir aileyi temsil ediyoruz. İmzaladığımız sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

CANİK'TE TOPLU SÖZLEŞMEDE MUTLU SON
CANİK'TE TOPLU SÖZLEŞMEDE MUTLU SON
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 18:29:02
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 09:03:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?