4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Toplu sözleşmeden %10 zam çıktı

TOPLU SÖZLEŞMEDEN YÜZDE 10 ZAM ÇIKTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Samsun Şubesi arasında yaklaşık 1.5 aydır sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden, 510 belediye işçisi için yaklaşık yüzde 10'luk maaş zammı çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan 510 işçiyi ilgilendiren 2001 ve 2011 yılı toplu iş sözleşmesini imzaladı. Belediye-İş Sendikası ile Samsun Büyükşehir Belediyesi arasında yaklaşık 1.5 aydır sürdürülen görüşmelerde taraflar masada anlaşırken, belediyenin imkanları doğrultusunda 2010 yılında işçilere yüzde 10 civarında bir zam yapılacağı, 2011 yılında ise 2010 yılı enflasyon oranlarına göre maaş artışı yapılacağı bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerinin de göz önünde bulundurularak 2010 ve 2011 yıllarında yapılacak artış için sendika yönetimi ile anlaştıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gerek su idaresinde gerekse belediye yönetiminde çalışan 510 işçinin 2010 ve 2011 yılını içeren ücretleriyle ilgili 2 yıllık sözleşmeyi imzaladık. Yaklaşık 1.5 aylık süre içerisinde belediye yönetimi ile sendika yönetimi işçilerin içerisinde bulundukları ekonomik durumu iyileştirme yönünde, onların sosyal ve ekonomik taleplerini karşılamaya dönük çalışmaları yaptılar. Sağlanan mutabakatta 510 işçimiz için yüzde 10 civarında diyebileceğimiz bir artış olacak gelirlerinde. 2011 yılı maaşları hesap edilirken ise 2010 yılında gerçekleşecek olan enflasyon oranı da ilave edilerek yapılacak. Ülkemizdeki ekonominin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan hane esasında etkilenmemeleri için elimizden geleni yapmaya çalıştık" dedi.

Yüzde 10'luk zammını geriye dönük 2 ay içinde ödediklerini belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz isteriz ki işçilerimize daha fazla verelim. Onların daha fazla hak ettiklerine inanıyoruz. Belediyenin gelirlerini, harcamalarını ortaya koyup sendikamız ile yaptığımız müzakerenin sonucunda işçilerimize vermemiz gerekenin ancak bu kadar olduğunu gördük. Biz çok şey verdik demiyoruz, daha fazlasını keşke verseydik. Verebileceğimizin de maksimumunu verdik. İleride Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin imkanları artığı sürece işçilerimizin de daha fazla yararlanmasına dönük daha fazla çaba içerisinde olacağız. Ülkemizde belediyelerin ekonomik problemleri var, Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bizler şartlar ne olursa olsun işçi arkadaşlarımızın hak edişlerini asla aksatmadan sürdürmeye çalışıyoruz. Belki ikramiye alacaklarını biraz zamanından kaydırarak ödüyoruz ama onun dışında hiçbir haklarını gasp ederek başka bir hizmete yöneltmiyoruz" diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin işçilerinin emeğine saygı gösterdiğini ifade eden Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift, "Toplu iş görüşmelerini karşılıklı anlayış içerisinde masada bitirdik. En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir. Türkiye şartlarına baktığımız zaman Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak elde ettiğimiz hakların diğer kurumlara göre çok daha önde olduğunu görüyoruz. Yapılan sözleşmeden arkadaşlarımız son derece memnun. Geriye dönük farklar ödendi. Bugün itibariyle arkadaşlarımızın hesaplarına ikramiyeler yatırıldı. Her belediyede olduğu gibi küçük problemler belki olabiliyor ama bunları karşılıklı anlayış içerisinde çözüyoruz. Emeğe gösterilen saygıya teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Mustafa Çift'in imzaladığı toplu iş sözleşmesi imza törenine Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Kenan Şara, Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Turan Çakır ve sendika yönetimi katıldı.

TOPLU SÖZLEŞMEDEN YÜZDE 10 ZAM ÇIKTI
TOPLU SÖZLEŞMEDEN YÜZDE 10 ZAM ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 15:56:01
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?