6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Torba kömürleri tartarak alın!

Vatandaşların kömürlerini tartarak almasını isteyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alattin Öznohut, kömür satıcılarını uyararak, sahtekarlığa geçit vermeyeceklerini söyledi.


İlkadım Belediyesi Zabıta Ekipleri İl Mahalli Çevre Kurulu kararı gereğince kömür satışı yapan işletmelere ve depolama yerlerine yönelik denetim yaptı. Kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde kömür satışlarının artması üzerine, zabıta ekipleri kömür satışı yapan 32 işletmeyi denetledi.Denetimde ekipler, iş yerlerinin ruhsatlarının olup olmadığı, uygunluk ve satış izin belgeleri ile analiz raporlarını incelerken, özellikle kömür torbalarında ithalatçı ve satıcı firmanın isminin bulunup bulunmadığı, Çevre ve Orman Bakanlığı kontrol belge sayısı, torbalama firması, kömürün kalorisi, markası, uçucu maddesi, kül miktarı, boyları, yakma sistemi, nem ve kükürt oranları, torba kömürlerin kilograma uygun olup olmadığı, açık olarak satılıp satılmadığı konuları üzerinde titizlikle durdu.


Isınmadan kaynaklanan Hava Kirliliği Yönetmenliği'nin 32 maddesine göre denetleme yaptıklarını söyleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Müdürü Alaattin Öznohut, kalitesiz ve açıkta kömür satışının yasaklandığını, kömürlerin standart ve torbalı satılmasına önem verdiklerini ifade etti. Vatandaşların torbalanmış kömürleri alırken herhangi bir haksızlığa uğramamaları için kömürleri tartarak almalarını isteyen Öznohut, kış ayının yaklaşması ve kömür satışlarının artması ile birlikte kömür satışı yapan işletmelere ve kömür depolarına yönelik denetimlerini artırdıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 18:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?