4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Trafik canavarlarına ceza yağdı

11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI

Samsun'da düğünden dönenleri taşıyan kamyon ile minibüsün çarpışması sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin de yaralandığı trafik kazasının davasında sürücülere ceza yağdı.

Düğün dönüşü ailelerin içinde bulunduğu minibüsün Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda kamyonla çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı. İlk görgü şahitlerinin ifadesine göre minibüsü kullandığı iddia edilen araç sahibi Kamil K. (36) ile kamyon sürücüsü Ahmet C. (26) aynı gün, yaralı ve diğer tanıkların ifadesi doğrultusunda minibüs sürücüsü olduğu iddiasıyla Abdullah B. (35) ise kazadan 5 gün sonra tutuklanmıştı. Kamil K., araç sürücüsü olmadığının tespit edilmesi üzerine Samsun

1.Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda 28 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, kamyon sürücüsü Ahmet C. ile minibüsün sürücüsü olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah B. ve aracın sahibi Kamil K.'nin yargılanması sona erdi. Müdahil Avukatı Evren Avcı, "Cinayet gibi bir kazada 11 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Yaralananlar maddi durumları iyi olmadığı için yeterli tedavi göremediler. Her 2 aracın sürücüsü de 1 lira yardımda bulunmadılar. Yargılanan her 2 araç sürücüsüne de cezanın en üst seviyede verilmesini talip ediyoruz" dedi.

 

Kamyon sürücüsünün avukatı Kamil Aral, "Suç kasıtlı değildir. Tutuklama tedbirdir. Asli kusurlu olan minibüs sürücüsüdür. Müvekkilimin herhangi bir sabıkası ve trafik suçu yoktur. Sorumlu sigorta şirketidir. Müvekkilimin yattığı süre de göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ediyorum" diye konuştu.

Minibüs sürücüsü olduğu iddia edilen Abdullah B.'nin avukatı Galip Gök ise, "Bu olayda halen minibüs sürücüsünün kim olduğu tam olarak tespit edilmemiştir. Önce Kamil K. tutuklanmış, daha sonra müvekkilim gözaltına alınıp tutuklanmıştır. Bir şoför koltuğunda 2 kişi olamayacağına göre savcı birini serbest bırakmıştır. Biz müvekkilimin bu araçta şoför olduğuna inanmıyoruz. Bu kazaya sebep olan minibüs sürücüsünün aşırı alkollü olması lazım. Aynı zamanda kamyon aşırı yüklü ve 3 kat daha hızlı seyrediyor.

Müvekkilimin öncelikle beraatini, eğer ceza verilecekse paraya çevrilmesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.

Kaza sonrası şoförü saklamak ve başka kişiyi şoför olarak bulduğu için suç delillerini saklamak suçundan tutuksuz olarak yargılanan Kamil K. de kendisini savundu. Kamil K., "Kazada ölü olduğunu bilmiyordum. Ehliyetine el konulmaması için başka bir sürücüyü bulmaya çalıştım" dedi. Kamyon sürücüsü Ahmet C., "Aracım hızlı değildir. Suçsuzum. Beraatime karar verilsin" diye konuştu.

Minibüs sürücü olduğu ileri sürülen Abdullah B. ise suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin olay sırasında aracı kullanmadığını savunan Abdullah B., "Ben, şoför değilim. Aracı Kamil K. kullanıyordu. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti kararını açıkladı ve Abdullah B.'yi minibüs sürücüsü olduğu kanaatine vararak 11 kişinin ölümüne, 11 kişinin de yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıp ehliyetinin de 3 yıl süreyle geri alınmasına karar verdi. Kamyon sürücüsü Ahmet C., 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılırken, ehliyetine de 1 yıl 6 ay süreyle el konulmasına karar verildi. Kamil K. ise 2 ay 15 gün ceza aldı. Kararın açıklanmasının ardından Abdullah B., Kamil K.'ye yumruk atarak, "Beni

mahvettin. Ben cezaevinden çıkana kadar sen öl" diye bağırdı. Jandarmalar olayları daha fazla büyümeden önledi.

Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Dış Kavşak'ta 20 Nisan 2009 gecesi saat 00.01 sıralarında meydana gelen kazada, Ahmet C.'nin kullandığı 37 EP 276 plakalı ağaç yüklü kamyon, kavşakta yolun karşısına geçmeye çalışan ve düğünden dönen ailelerin bulunduğu 55 C 0082 plakalı minibüse yandan çarpmış, kazada Sevilay Şahin (36), Muradiye Kalelioğlu (49), Duygu Çakır (20), Gönül Genç (41), Dilara Doğa Çakır (18), Hatice Ay (39), Necmiye Kalelioğlu (71), Ebrar Sadık Şahin (4), Yaren Şahin (10),

Abdurrahmin Comart (15) ve Ömer Şahin (75) hayatını kaybetmiş, 11 kişi de yaralanmıştı.

11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
11 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADA SÜRÜCÜLERE CEZA YAĞDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 15:06:01
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 16:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?