2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Trafik güvenliği günü

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, trafikte polislerin şoförlere, şoförlerin de trafik polislerine yardımcı olması gerektiğini söyledi.


"Karayolları Trafik Güvenliği Günü" ve "2-10 Mayıs Karayolu Trafik Haftası" nedeniyle Samsun Emniyet Müdürlüğü ticari araç sürücülerine eğitim toplantısı düzenledi. Samsun Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Konferans Salonu'nda yapılan eğitim toplantısına Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tayfun Vardarlı, emniyet çalışanları ve ticari araç şoförleri katıldı.


Toplantıda konuşma yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, ticari araç şoförlerinin trafiğin her gün ve her saat içinde olduğunu, bu nedenle trafiğin ticari şoförlerin ailesinin bir parçası ve yaşam biçimi durumunda bulunduğunu söyledi. Başkan Apaydın, "Sabahleyin çok erken saatlerde evinden küçük yavruları alarak okula götürmek ve okul dönüşü çocuklarımızı ailelerine teslim etmek bir sağlıkçı ve öğretmen kadar önemli ve kutsidir. Çünkü geleceğimiz olan evlatlarımız sizlere teslim edilmektedir. Trafikte sadece kendimizi değil, özel otomobil sürücülerini de korumamız gereklidir. Yayalara özellikle sonsuz geçiş hakkı verelim. Biz trafiğin içerisinde hareket kabiliyetimizi kontrol altında tutan insanlar olmalıyız. Bir şehrin trafiği, o şehrin vizyonudur. Bir şehrin trafik polisi, o şehrin polisinin vitrinidir. Her konuda trafik polislerinin şoförlere, şoförlerin de trafik polislerine yardımcı olması gerekmektedir" dedi.


Konuşmaların ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce hazırlanan eğitim sunum filmi katılımcılara gösterildi. Ardından şoförlerin trafikteki şikayetleri ve istekleri konuşuldu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?