2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Trafik haftası kutlanıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, "Karayolları Trafik Haftası" dolayısıyla Jandarma Trafik ve İlçe Trafik Denetleme Bürosu tarafından Vabartum İş Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi.


Etkinliğe İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Garnizon Komutanı Yunus Nadi Erkut, Belediye Başkanı Sadık Edis, Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Boyraz, İlçe Emniyet Emniyet Müdürü Yakup Gürsu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Akça, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Vezirköprü Trafik Şube Denetleme Büro Komiseri Salih Şahin yaptığı konuşmada, trafikte can güvenliğinin uzun yıllardır halkı bir numaralı sorunu olduğunu söyledi. Şahin, "Trafik bilinci önce ailede başlamalı ve okullarda devam etmelidir. Çocuklarımızda bu konuda duyarlılık sağlanmalıdır" dedi.


Jandarma Trafik Tim Komutanın Hasan Arslan da yapılan araştırmalarda trafik kazalarının en büyük etkeninin aşırı hız, hatalı sollama, alkollü, uykusuz, yorgun araç kullanma ve yollardaki kusurlar olarak belirlendiğini vurguladı.
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Akça ise trafik haftasının; trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimi olduğunu belirterek, bu haftada trafik kurallarını öğrenerek ve çevredeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına yardımcı olunabileceğini söyledi. Trafik kuralları ve kazaları ile ilgili sinevizyon gösterisinden sonra Karayolları Trafik Haftası ile ilgili lise ve ilköğretim okulları arasında şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi. Yılın şoförü Recep Dilek'e, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Akça tarafından küçük altın hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 16:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?