6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Trafik polislerine özel eğitim

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Temel Trafik ve Kaza İnceleme Eğitimi', 10 ilde görevli trafik polislerinin katılımıyla Samsun'da başladı.


Trafik birimlerinin branşlı ve eğitimli personel ihtiyacını karşılamak için Samsun Polisevi Toplantı Salonu'nda bugün başlayan kursun 3 hafta süreceği öğrenildi. Kursa, Amasya, Artvin, Erzurum, Giresun, Kayseri, Rize, Samsun, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde trafik birimlerinde görevli toplam 38 trafik personeli katıldı. Kursun açılış törenine Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Elvan Çiçek, Trafik Denetleme Şube Müdürü Hasan Yılmaz, Trafik Tescil Şube Müdürü Erdinç Yüceer, Havaalanı Şube Müdürü Gültekin Temel ve kursiyerler katıldı.


Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Elvan Çiçek ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Hasan Yılmaz açılış konuşması yaptı. Müdür Yardımcısı Gülçiçek, "Maalesef Türkiye'de trafik bilgisi konusunda altyapı sorunu var. Sizlerin psikolojisinin çok sağlam olması gerekli.Ceza yazdığınız sürücülerle diyaloga girmeyin" dedi.
Trafik Denetleme Şube Müdürü Hasan Yılmaz ise şunları söyledi:
"Trafik polisliği, yoğun stres altında çalışmayı, sorunlara hızlı ve etkili çözümler üretmeyi gerektiren bir meslektir. Trafik polislerimiz, sağlıklı insan ilişkileri geliştirerek hem kamu hizmetlerinin gerçekleştirilmesi hem de vatandaşların gereksinimlerini olabildiğince karşılayabilmesi için mesleklerini sevmeli ve yeterliliklerini artırmak için kendilerini geliştirmelidir. Trafik para cezası tutanağını düzenleyen trafik polisi, sürücüye mutlaka yazılan ceza nedenini mutlaka kısacası açıklamalıdır.


Trafik kültürü ve bilincini kazanmak toplumsal yaşamın gereğidir. Trafikte kayıp vermemek için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirmemiz gerekir" diye konuştu.


Eğitim süresince kursa katılanlara 'trafiğin denetlenmesi', 'kaza analizi', 'temel ilkyardım', 'taşıt mekaniği', 'trafik psikolojisi ve stres yönetimi', 'trafik yönetimi' ile ilgi eğitim verileceği öğrenildi

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 16:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?