6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Trafik polislerine sertifika

Samsun'da, trafik birimlerinin branşlı ve eğitimli personel ihtiyacını temin etmek amacıyla düzenlenen 'Temel Trafik ve Kaza İnceleme Eğitimi Kursu'nu başarıyla tamamlayan 31 trafik polisine törenle sertifikaları verildi.


Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ev sahipliğinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından açılan 3 hafta süreli 'Temel Trafik ve Kaza İnceleme Eğitimi Kursu' sona erdi. Kursa Samsun, Amasya, Artvin, Erzurum, Giresun, Kayseri, Rize, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinde görevli 31 trafik polisi katıldı. Kursta polislere 'trafiğin denetlenmesi, kaza analizi, temel ilkyardım, taşıt mekaniği, trafik psikolojisi, halka ilişkiler ve trafik yönetimi' ile ilgili bilgiler verildi.


Kursun sona ermesi nedeniyle Polisevi'nde düzenlenen törende İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve trafik polisleri hazır bulundu. Törende yaptığı konuşmada trafik konusuna değinen Emniyet Müdürü İlhan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre 2007 yılında Türkiye'de yaklaşık 850 bin kaza meydana geldiğini ve 10 bin civarında insanın hayatını kaybettiğini söyledi. Trafik kazalarının insan unsuru etkenlerden meydana geldiğinin altını çizen İlhan, "Kazalar; sürücü, yaya, yol, alt yapı, işaretler, iklim şartları, çevre gibi etkenlerden kaynaklanıyor. Trafik denince ilk akla trafik polisi geliyor. Kursun, trafik biriminde çalışan arkadaşlarımız için sahip oldukları bilgi birikimlerini artırmak ve bilinçli personel yetiştirmek amacıyla faydalı geçtiğini düşünüyorum" dedi.
Emniyet Müdürü'nün konuşmasının ardından, kursu başarıyla bitiren 31 trafik polisine sertifikaları verildi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 12:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?