2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Traktör uçuruma yuvarlandı: 12 yaralı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, uçuruma yuvarlanan traktörde bulunan 12 kişi yaralandı.

Elaldı köyünden, yaylaya göç götürüp geri dönen Recep Cingöz(53) idaresindeki traktör, Yelim Kara Yayla mevkiinde yağmur yağışı dolayısıyla toprak yolun kaygan olması sonucu 60 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada traktör sürücü Recep Cingöz ile traktörün römorkunda bulunan Habibe Cingöz(43), Cihan Cingöz(14), Mehmet Soğancı(29), Üzeyir Şahin(55), Dilara Çengel(7), Hamide Çengel(9), Ayşe Çengel(12), Şerife Çengel(10), Emine Çengel(28), Kemal Çengel(76) ve Mustafa Çengel(13) yaralandı.

Kazanın haber alınmasının ardından olay yerine ambulanslar sevk edildi. Ancak, ambulanslar da toprak yolun kaygan olmasından dolayı kaza yerine ulaşamadı.Köprübaşı Jandarma Karakolu ekipleri ve köylüler traktörlerle olay yerine giderek yaralıları Elaldı köyünde bekleyen ambulanslara taşıdı. Yaralılar, daha sonra ambulanslarla Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, şanssızlık yaralıların yakalarını hastanede de bırakmadı. Hastanenin bulunduğu mevkideki arıza dolayısıyla elektrikler kesildi.

Yaklaşık 30 dakika elektrik kesintisi yaşandı. Sağlık görevlileri yaralılara el feneri yardımıyla müdahale etti. Kazada ağır yaralanan traktör sürücüsü Recep Cingöz ile Habibe Cingöz, Mehmet Soğancı ve Üzeyir Şahin, yapılan ilk müdahalelerinin ardından hayati tehlike kaydı ile Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 13:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?