4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

TRAMER 541 trilyonun peşinde

Trafik Sigortası Bilgi Merkezi (TRAMER), trafik sigortası alanında yaşanan prim kayıplarının sona erdirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı.

TRAMER kayıtlarına göre; son 2 yılda Türkiye’de 29 sigorta şirketi tarafından 19 milyon 730 bin 785 poliçe kaydı yapıldı. Sigortalı araçların 485 bin 394’üne hasar dosyası hazırlanırken aynı dönemde 919 bin 719 adet hasar ödeme bilgisinin varlığı ilginç bulundu. DİE verilerine göre de, 1 milyon 213 bin dolayındaki traktörle birlikte Türkiye’de 9 milyon 977 bin 505 aracın trafiğe kayıtlı olduğu ancak bu araçların yüzde 23’ünün trafik sigortasının bulunmadığı öğrenildi. Bu nedenle sigortasız araçlardan kaynaklanan 140 trilyon liralık prim açığı bulunduğu kaydedildi. Ayrıca, hatalı poliçelerden dolayı da sigortacılık sektörünün 401 trilyon liralık prim açığı bulunuyor. Sektör, 587 trilyon liralık prim üretimi gerçekleştirirken bu rakamın aslında 988 trilyon lira olması gerekiyor.

TRAMER Müdürü Mehmet Üst, sektördeki bütün eksiklik ve aksaklıklara son vermek amacıyla TRAMER veri havuzu oluşturulduğunu dile getirdi. Üst, "Doğru ve güncel verilerle beslenecek olan bu havuz, hizmet kalitesini artıracak ve Hazine Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ve doğal üyelerimiz olan sigorta şirketleri ile sigorta aracılık kurumları ve eksperlere Trafik Sigortaları ile ilgili çalışmalarında hizmet verecek. Aynı zamanda, sigorta ettirenler de işleteni bulundukları motorlu araçlarla ilgili sigorta ve hasar kayıtlarına internet ortamında erişim imkanına sahip olacaklar. Bilişim sistemimiz kullanıcı tanımına göre farklı düzeylerde olmak üzere ilgili tarafların ortak kullanımına sunulacak. Sektördeki denetimi artırdık. Kaçaklar, sahtekarlıklar sona erecek. Toplumda sigorta sistemine olan güven artırılacak. Daha sağlıklı fiyatlandırma yapılması ve haksız rekabetin önlenmesi yolunda kararlıyız" diye konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:15:25
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 16:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?