6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Troller gezi teknesi oluyor

Samsun'un Yakaket ilçesinde yaz döneminde trol balık teknelerinin gezi amaçlı kullanılması için çalışma başlatıldı.

Samsun'un elvedası, Sinop'un merhabası konumunda olan ilçede son dönemde kaymakamlık öncülüğünde yürütülen çalışmaların olumlu sonuçları alınıyor. Mavi ile yeşilin buluştuğu doğa harikası Yakakent ilçesi, temiz denizi, plajları, deniz ile iç içe olan ormanları ve yaylalarıyla yerli ve yabancı konuklarını bekliyor. İlçenin turizm potansiyelini değerlendirmek isteyen kaymakamlık, ürettiği çeşitli projelerlerle yerli-yabancı turistleri yöreye çekmeninin yollarını arıyor.

Yakakent ilçesinde turizmin geliştirilmesi, hem yayla hem de deniz turizminden en iyi şekilde yararlanılması amacıyla kaymakamlık tarafından çeşitli projeler hazırlandı. Büyük bir bölümü balıkçılıkla uğraşan ilçe sakinlerinin, kış dönemindeki balık hareketliliğinin yaz döneminde bitmesi ve balık avlamada kullanılan teknelerin yazın atıl durumda olması, kaymakamlığı harekete geçirdi. Teknelerin gezinti amaçlı kullanılması için proje hazırlayan Kaymakam Abdullah Çiftçi, bu projeyi yaza kadar hayata geçirmeyi hedefliyor.

Yakakent Kaymakamı Abdullah Çiftçi, ilçede 15'e yakın trol cinsi balık teknesinin bulunduğunu, bu teknelerin çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere dönüştürülme imkanı bulunduğunu söyledi. Yaz döneminde trol teknelerinin Sinop-Yakakent arasında günlük tekne gezi için kullanılması yönünde çalışmalarının bulunduğunu ifade eden Abdullah Çiftçi, yaz boyunca atıl durumda olan teknelerin gezi için düzenlendikten sonra gerekli izinler alınarak turizm amaçlı kullanılabileceğini kaydetti.

Balıkçılara da ek bir gelir oluşacağını, eşsiz güzellikleri bulunan ilçenin tanıtımının yapılacağını dile getiren Çift, ileri ki yıllarda Uzunkız Yaylası'na ahşap evler yaparak, yayla turizmini de geliştirmeyi planladıkları, bu proje tamamlandığında deniz yoluyla ilçeye gelenlerin ayrıca yayla turizminden de faydalanabileceğini ifade

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:54:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?