6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TSO heyetinin Kıbrıs ziyareti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nın davetlisi olarak KKTC'de bulunan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) heyetini kabul etti.

Başbakan Ferdi Sabit Soyer, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, ekonomik verimlilik için kaynakları doğru kullanmanın önemini vurguladı. Hükümeti devraldıklarında 975 milyon dolar olan Gayri Safi Milli Hasıla'nın toplamını 2.5 milyar dolara çıkardıklarına dikkat çeken Soyer, daha da büyüme amacında olduklarını kaydetti.

Başbakan Soyer, temel hedeflerinin Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde durabilmesi ve kendi bütçesini, kendi kaynaklarıyla sağlaması olduğunu anlattı. Soyer, Türkiye'den gelen ekonomik desteğin ise üretken sektörlere ve alt yapıya aktarılması gerektiğini ifade etti.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu ise, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile iki ülkenin ekonomisi çerçevesinde değerlendirme toplantısı gerçekleştireceklerini kaydetti.

Sakoğlu, ziyaret amaçlarından birinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üretilen tarım ürünlerini sanayi ürünü şekline dönüştürme konusunu ele almak olduğunu söyledi. Samsun TSO heyeti daha sonra TC Kıbrıs Büyükelçisi Türkekul Kurttekin'e nezaket ziyaretinde bulunarak bir süre görüştü.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 13:40:13
Güncelleme :23 Şubat 2008 Cumartesi 16:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?