2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

TSO'da kredi protokolü

Samsun Sanayi ve Ticaret Odası (TSO), Ziraat Bankası ve Denizbank arasında, oda üyelerine yönelik kredi protokolü imzalandı.


Bankalarla oda üyelerine yönelik uy şartlarda kredi imkanı sağlanması için çalışmalarını sürdüren Ziraat Bankası ve Denizbank'a anlaşma yaptı. Ziraat Bankası ile yapılan protokol törenine Bölge Koordinatörü Grup Başkanı Recep Türkay ile Samsun Bölge Başkanı Dr. Sabri Tayyar Kamacı, Samsun Şube Müdürü Zeki Cabi ve Ticari Bankacılık Müdürü Sadık Sarıözkan katılırken, Denizbank ile yapılan protokol töreninde ise Şube Müdürü Mehmet Murat Doğru, Çiftlik Şube Müdürü Nami Babaoğlu, Ticari Bankacılık Yönetmeni Barış Demirağ hazır bulundu.


TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, dünyanın çok ciddi bir finans kriziyle karşı karşıya olduğunu, krizin ülkede de hissedildiğini, reel sektörün finans ihtiyacının karşılanması için bankalara da büyük görev düştüğünü belirtti. "Ekonominin en önemli ayaklarının reel sektör ile finans sektörüdür" diyen Murzioğlu, "Reel ve finans sektörü arasında mutlak suretle iyi ilişkilerin tesis edilmesi gerekir.

Günümüz ekonomik şartlarında reel sektörün içinde bulunduğu sıkıntılı sürecin aşılması için finans sektörünün yaklaşımının her zamankinden çok daha hassas ve yapıcı, reel sektöre yardımcı olması gerekli. İki taraf için de 'kazan, kazan' mantığı işlemeli, biri kullandığı kaynağını üretimde kazanca çevirirken, diğeri de kullandırdığı kaynağın sağlıklı geri dönüşünü sağlamalıdır" dedi.
Ziraat Bankası Bölge Koordinatörü Grup Başkanı Recep Türkay ise bu dönemin Ziraat Bankası'nın en yüksek kredi verdiği dönem olduğunu, Ziraat Bankası için rekor krediler verildiğini, piyasayı düşündüklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 19:25:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?