6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

TSO'ya kalite belgesi

Samsun'un Bafra Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), Avrupa ülkeleri standardı olarak kabul edilen ve sürekli gelişmeyi hedefleyen ISO 9001:2000 kalite sistemi belgesini almaya hak kazandı. 

Bafra TSO'nun TS EN ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi standardını incelemek için Ankara Türk Standartları Enstitüsü Ölçü Aletleri Belgelendirme Müdürü Hasan Çelebi ve ISO 9000 Baştetkik Görevlisi Zafer Örgen görevlendirildi. Gelen tetkik heyeti, TSO Genel Sekreterliği, muhasebe, oda sicil ve muamelat memurluğu, ticaret sicil memurluğu ve bilgi işlem birimlerinde incelemelerde bulundu. Tetkik heyeti. yapılan incelemelerin sonunda, sonucu açıklamak ve durumu değerlendirmek için TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rızvan Aksoy, Başkan Yardımcısı İsmail Tuğ ve oda personeli ile gün sonunda kısa bir toplantı yaptı. Tetkik Heyet Ölçü Aletleri Belgelendirme Müdürü Hasan Çelebi ve ISO 9000 Baştetkik Görevlisi Zafer Örgen'in yaptığı durum değerlendirme toplantısında "Bafra TSO'nun TS EN ISO 9001:2000 kalite yönetim sistem standardına uygun olduğunu ve bu belgeyi almaya hak kazandığını açıkladı. 

Oda Başkanı Rızvan Aksoy, Bafra TSO olarak AB standartlarına ulaşıldığını ve bundan sonrada gelişmeyi ve kaliteyi daha da arttırmayı hedeflediklerini söylerken, Başkan Yardımcısı İsmail Tuğ ise, "Bu süreci başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Bundan sonraki hedefimiz ise Bafra TSO olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 364 oda ve borsa arasında akredite olan 53 odadan sonra haziran ayında yapılacak olan 5. dönem akreditasyonunda 13 oda içerisinde yer almak. Bu bağlamda akredite olabilmek için çalışmalarımız devam etmekteyiz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 12:51:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?